Sari la conținut

Copilul tău învață să citească? Apelează la ajutorul unui câine

Prezența unui animal de companie, în special a unui câine, în viața unui copil aduce mari beneficii dezvoltării cognitive a acestuia. Mai nou, cercetătorii au stabilit că prichindeii pot învăța mult mai ușor să citească dacă lângă ei se află un patruped.

Unul dintre studiile care demonstrează ce beneficii poate aduce prezența unui câine în viața celor mici a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, scrie abcnews.go.com. Experimentele au arătat că prichindeii au mai multă încredere şi fac reale progrese în prezenţa unui câine.

Bailey, de exemplu, este un câine care practică cu talent meseria de ascultător. Tocmai de aceea este doar unul dintre patrupedele conduse în librăriile sau bibliotecile din SUA, pentru a-i ajuta pe copii, după cum relatează CNN.

►Citește și Rase de câini perfecte pentru copii

Niciodată nu adoarme, iar în compania sa, copiii nu se simt atât de intimidaţi pe cât s-ar simţi în tovărăşia colegilor mai pricepuţi sau a adulţilor. El nu corectează învăţăcelul atunci când greşeşte, nu râde de el, nu-l ia peste picior.

În același timp, faptul că patrupedul "ascultă" îi ajută să se perfecţioneze; ei chiar încearcă să-l facă pe câine să înţeleagă ce citesc ei.

De reținut! Pe lângă beneficiile lecturii alături de un patruped, copiii se aleg şi cu un bonus: presiunea arterială scade, ritmul cardiac la fel şi asta pentru că interacțiunea cu un câine reduce stresul.

Juniorul tău cât de repede a învățat să citească?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!