Sari la conținut

Copilul tău petrece mult timp în fața calculatorului? Riscă să se îmbolnăvească de diabet

Un studiu publicat recent susține că există o legătură între timpul petrecut de copii în fața calculatoarelor și riscul de îmbolnăvire de diabet, scrie profit.ro.

Studiul întreprins de către cercetătorii de la Universitatea St George's din Londra a analizat datele a aproape 4.500 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani care învață în școlile primare din Londra, Birmingham și Leicester.

În urma studiului, s-a constat că tinerii care petrec peste 3 ore pe zi în fața unui ecran de calculator suferă de o rezistență la insulină cu 11% mai mare decât cei care folosesc gadgeturile mai puțin de o oră pe zi.

►Citește și Cum limitezi timpul la TV sau la tabletă? Regula celor 5 minute nu mai este valabilă

Rezistența la insulină este un factor de risc pentru diabetul de tip 2, numit și diabet non-insulino-dependent. Acesta rezistență face ca ficatul, mușchii și grăsimea să nu răspundă corectă la insulină (hormonul secretat de pancreas care controlează nivelul zahărului din sânge).

Datele folosite pentru acest studiu au fost culese între 2004 și 2007. Cu alte cuvinte, nu cuprind perioada în care folosirea smartphone-urilor și a tabletelor a explodat și, odată cu aceasta, și timpul petrecut în fața unui ecran.

Mai multe detalii, aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!