Sari la conținut

Cucereşte-ţi prichindelul cu biscuiţii bufniţă, delicioşi şi simplu de făcut

Pentru că în ultimul timp mi-am propus să încerc tot mai multe lucruri noi şi, totodată, să îmi încurajez copilul să facă mai des ceea ce îi trece prin minte, fără să spun NU şi fără să mă gândesc la consecinţe (evident, făcând totul în limita în care nu ne facem rău nouă sau celorlalţi), m-am bucurat când am văzut campania Noul Tu, de la Kaufland, care ne îndeamnă la experienţe noi.

„Gând la gând cu bucurie!” – mi-am zis, şi am început să citesc ceea ce promovează ei: ideea de a încerca să treci de bariera NU-ului. Altfel spus, cum ar fi dacă am spune DA mai des, Da experienţelor noi, care ne îmbogăţesc şi ne formează, DA reţetelor noi, Da festivalurilor sau competiţiilor.

Experienţe noi – bifat, am zis că o să spun tot mai des „haide să încercăm”, festivaluri şi competiţii – bifat (merg la The Color Run şi îmi doresc cu ardoare să ajung la Untold, deşi nu ştiu câte şanse am), dar reţete noi? Trebuie să recunosc că în ultimul timp mama a fost cea care ne-a gătit (ştiu, mă veţi invidia pentru asta), aşa că de astăzi mi-am spus mie: draga mea, de astăzi Noul Tu găteşte şi, mai mult decât atât, găteşte chiar reţete noi.

Şi pentru că tot am citit eu şi m-am regăsit cumva cu ceea ce promovează Kaufland, am găsit la ei o reţetă de biscuiţi bufniţă, care sună cam aşa:

Pentru 55 de biscuiţi, avem nevoie de:
200 g    de zahăr
200 g    de unt
100 g    de alune de pădure măcinate
300 g    de făină + făină pentru blat
1           ou
1           praf    de sare
1           linguriță    de coajă rasă de la 1 portocală netratată
2          vârfuri de cuțit    de scorțișoară
30 g     ciocolată
55        de migdale întregi nedecojite
1          formă rotundă pentru prăjituri (diametru cca 6 cm)

Şi se prepară astfel:

1.    Se frământă zahărul, untul, alunele, făina, oul, sarea, coaja de portocale și scorțișoara până se obține un aluat suplu, se înfășoară în folie și se lasă la rece timp de aprox. 1 oră.
2.    Aluatul se întinde pe un blat presărat cu făină până se obține o foaie groasă de aprox. 3 milimetri, iar apoi se decupează aprox. 55 de cercuri și se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
3.    Din resturile de aluat de formează pentru ochi cca 110 de bulete. Cu ajutorul formei se imprimă cu atenție liniile aripilor și se desenează cu o furculiță linii în formă de gheare.
4.    Se aplică nasul și se pun picături de ciocolată pe post de pupile. Se aplică migdalele pentru nas.
5.    Biscuiții bufniță se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de cca 12-15 min.
6.    Biscuiții se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri și apoi se servesc.

Cum vi se pare, mămici? Eu am făcut-o şi e genială. Nu o spun doar eu, ci şi prichindelul.

Poftă bună!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!