Sari la conținut

Cum îmi ajut copilul când îi e greu. Mici trucuri de relaxare și liniștire

De când a crescut Ana, îmi e tot mai greu să fac față provocărilor emoționale. Am mai scris  despre cum am schimbat probleme fizice legate de nevoi ce se rezolvă rapid pe probleme de adaptare, de relaționare, de a face față presiunii. Oho, câtă presiune e pe copiii ăștia. Școală, cerințe absurde, afterschool, opționale, neînțelegeri cu colegii, diferențe sociale. Peste toate vin și nervii noștri, statul în trafic, tensiuni de tot felul. Credeți că pe sufletele lor nu se așează? Nu spun ei cu subiect și predicat ce-i doare, dar izbucnesc când ți-e lumea mai dragă. Că lipsește un creion din penar, că bluza roz nu merge cu fusta albastră, că afară plouă sau că nu vor morcov în supă.

Când mă prind că s-a umplut paharul sau ca să evit să ajungă la buză, am câteva trucuri de relaxare și liniștire pe care le fac cu Ana sau le face ea singură și care o ajută să se elibereze de tensiunea de peste zi și să facă față mai ușor provocărilor.

Trucuri de relaxare și liniștire pentru copii

Scuturatul de griji

E un exercițiu pe care îl practică seara la culcare sau de câte ori are  nevoie să se liniștească. Ea l-a adaptat cum a simțit și îl face instinctiv, când simte că îi trebuie. Se scutură cu mâinile, fix ca și cum ar vrea să arunce de pe ea un surplus imaginar. Ca atunci când te scuturi de praf sau zăpadă pe haine. Trece cu mâinile peste brațe, peste picioare și aruncă pur și simplu lucrurile care o necăjesc. Este o modalitate simbolică de a scăpa de ele și funcționează foarte bine.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!