Sari la conținut

Cum protejăm bebeluşul de ţânţari

Ţânaţarii sunt tare enervanţi nu doar pentru noi, adulţii, ci şi pentru bebeluşi. Şi nu este vorba doar despre zgomotul produs, ci şi despre ciupiturile care produc mâncărimi şi, mai mult, care pot transmite boli precum malarie, virusul West Nile şi nu numai. Iar dacă noi, adulţii, ne putem proteja cât de cât de insectele zgomotoase, bebeluşii, mici şi firavi cum sunt ei, ne par şi mai neputincioşi în faţa lor. Mai mult, pielea bebeluşului este mult mai subţire decât a noastră, astfel că ei manifestă o sensibilitate crescută faţă ce ciupituri.

► Citeşte şi Cât de periculoase sunt înţepăturile de ţânţari pentru copii?

Plase anti-ţânaţari – poate una dintre cele mai eficiente soluţii se dovedeşte a fi montarea plaselor anti-ţânţari la geamuri, pe pătuţul copilului şi pe landou.

Ventilatoare de aer – Ventilatoarele de aer au rolul, aşa cum le spune şi numele, de a ventila aerul şi, deci, de a nu le permite ţânţarilor să îşi ocupe timpul în camera micuţului. Atenţie, însă: plasează ventilatorul mai departe de bebeluş.

Uleiuri esenţiale – Fiind naturale, uleiurile esenţiale sunt mai sănătoase pentru copii  decât aparatele electrice (deoarece subsţantele utilizate la fabricarea pastilelor sau a lichidului sunt toxice pentru bebeluşi) Puteţi opta pentru citronella, lavandă, cimbru, geranium, lemongrass şi mentă. Puteţi mixa aceste uleiuri cu apă şi apoi pulveriza în camera bebeluşului. Atenţie, însă: efectul dispare după 2-3 ore, în funcţie de uleiul folosit.

► Citeşte şi Cum sa folosim sprayul impotriva tantarilor

Nu aplica pe bebeluş creme parfumate – ţânţarii sunt atraşi de astfel de mirosuri.

Acoperă-l – Chiar dacă este cald, încearcă să acoepri bebeluşul pe o suprafaţă cât mai mare a corpului. Folosiți hăinuțe cu mâneci și pantalonaşi lungi, dintr-un material care „respiră” și a cărui țesătură este mai densă. Culorile deschise sunt refractare la căldură. Există statistici care atestă faptul că materialele viu colorate și cu imprimeuri florale atrag insectele. Mai mult, se pare că negrul atrage cel mai mult ţânţarii (deci optaţi pentru alb, gri sau kaki).

Încearcă să eviţi să îl scoţi pe bebe din casă la răsărit sau la apus şi să îl ţii departe de bălţi şi de pisicine.

Aparat anti insecte cu lampa UV – Astfel de aparate folosesc razele ultraviolete pentru a atrage insectele zburătoare sensibile la lumină; acestea sunt dirijate de către ventilatorul intern în interiorul capcanei din partea inferioară a distrugatorului, murind ulterior prin deshidratare. Aparatul este echipat cu plasa de protecţie pentru accidente şi nu este nociv. 

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!