Sari la conținut

Cum să alegi rechizite pentru școală fără bătăi de cap și lacrimi de crocodil + CONCURS

Pe 10 septembrie începe școala și, odată cu asta, durerile de cap ale părinților, lacrimile de crocodil ale copiilor. Părinții vor să fie mai practici și aleagă rechizite pentru școală și un ghiozdan astfel încât să nu dea faliment. Mulți dintre copii vor doar ce le place, fără să țină cont de cât de scump sau de util este. Iar dacă este vorba de copiii mai mici, de cele mai multe ori e greu să cazi la pace cu ei. Copilul vrea una și bună: doar ce-i place lui! Cum o scoți la capăt într-o astfel de situație? Cu tact și muuuultă răbdare.

După experiența clasei pregătitoare și a clasei întâi, în ceea ce ne privește, am ajuns la o concluzie: să nu ne grăbim! Ședința cu părinții e sfântă! De ce? Din simplul motiv că te ferește de cheltuielile inutile. Plus că sunt școli care cer un anumit tip de rechizite.

    Așadar, prima mea sugestie în alegerea rechizitelor pentru școală și a ghiozdanului este să aștepți ședința cu părinții de început de an școlar.

Te invit să citești articolul ”Pregătiri pentru școală. (Cum să) Nu faceți cumpărături inutile”. În el am explicat de ce este mai bine să nu dai iama în magazine și să cumperi rechizite până nu știi de școală de ce anume are nevoie copilul tău.
La fel de sfântă este și lista cu rechizite pentru școală!

Nu plecați la cumpărături fără ea! Să aveți la voi o listă cât mai detaliată. Și țineți-vă de ea, nu luați și altele pe lângă ”în caz că va fi nevoie”. Dacă nu aveți bani puși la saltea special pentru a cumpăra totul într-un timp scurt, merge și varianta ”câte ceva la fiecare salariu”.

(...)

Citeşte mai mult pe blogulmamei.ro

Sursa foto: Cristina Ologeanu, blogulmamei.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!