Sari la conținut

Cum transformi dormitorul bebeluşului într-o cameră de copil

După doi ani, când bebeluşul nu mai este încântat să doarmă într-un ţarc şi ar vrea să se urce şi să coboare din pat după bunul plac şi nici nu mai foloseşti o masă de înfăşat de ceva vreme este momentul să te gândeşti să transformi camera copilului astfel încât să fie pe măsură noului stil de viaţă.

Ce poţi păstra

Multe dintre vechile lucruri din cameră pot să rămână, mai ales dacă ai avut grijă să fie lucruri care nu sunt strict pentru bebeusi. Cum ar fi de exemplu un pătuţ căruia să îi scoţi gratiile şi să rămână încă câţiva ani funcţionabil. De obicei şi dulapul poate să stea la locul său.

Poţi renunţa însă la unele decoraţiuni şi să pui accent mai ales pe partea funcţională. Cel mai bine este dacă te-ai gândit din start atunci când ai făcut camera bebeluşului să iei lucruri cât mai neutre, astfel încât să se potrivească şi cu un copil mai mare. Altfel ajungi să înlocuieşti covoare, perdele, perne, lustre, poate să şi revospsesti, ceea ce nu este chiar ieftin.

Ce să adaugi

Rafturi pentru cărţi. Este indicat că acestea să fie la nivelul copilului, astfel încât să le poată lua să le răsfoiască după plac.

Dulap pentru jucării. Desigur, le poţi arunca pe toate într-un coş, însă jucăriile tot au tendinţa de a se aduna şi dacă sunt la un loc nu le va mai găsi. Ca să nu mai spun că le va răsturna pe toate că să dea peste ceea ce îşi doreşte.

Un covor moale întrucât copilul va petrece foarte mult timp pe jos. 

O măsuţă şi un scaun pentru că la această vârstă copilul iubeşte să scrie şi mai bine îi pui la dispoziţie unde să o facă decât să te trezeşti cu pereţii pictaţi.

Cum faci loc pentru toate acestea? Renunţând la lucrurile pe care tu le aveai în camera bebeluşului, cum ar fi un fotoliu, o măsuţă sau masă de înfăşat. 

Video

Cea mai simplă modalitate de a-ţi da seama de transformare este să priveşti o cameră concepută astfel încât să fie confortabilă atât pentru un bebeluş cât şi pentru un copil mai mare. De obicei spaţiul este împărţit în două aşa că este ca şi cum ai vedea în acelaşi timp o cameră din două epoci diferite.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!