Sari la conținut

Curiozităţi despre copiii născuţi toamna. Au parte de mai multe "beneficii" de la Mama-Natură

Dacă puiuţul tău e născut toamna, avem un singur cuvânt pentru tine: Felicitări! Numeroase studii demonstrează că acei copilaşi născuţi între septembrie şi noiembrie au parte de mai multe beneficii de la Mama-Natură,  decât aceia născuţi în celelalte perioade ale anului.

Cercetările arată că luna în care te naşti, mediul înconjurător şi temperaturile anotimpului în care vii pe lume îşi pun amprenta asupra comportamentului tău, asupra geneticii şi asupra longevităţii.

►Citeşte şi Toamna si sarcina

Pentru început, îţi spunem că puiuţul tău născut toamna  are şanse mai mari decât ceilalţi să trăiască 100 de ani sau chiar mai mult. Studiile făcute la Universitatea din Chicago au analizat durata de viaţă a peste 12.000 de participanţi, în relaţia cu luna în care s-au născut, şi au ajuns la concluzia că majoritatea oamenilor care au avut o viaţă lungă au fost născuţi între lunile septembrie şi noiembrie. Explicaţia ar putea avea la bază faptul că femeile care nasc toamna găsesc mai uşor fructe şi legume pe care să le consume în timpul sarcinii (din timpul primăverii şi al verii), iar acestea favorizează sănătatea micuţului.

►Citeşte şi Cele mai frecvente probleme de sănătate care apar la copii, la începutul toamnei

Dar mai avem să îţi prezentăm şi alte 5 curiozităţi despre copiii născuţi toamna:

Copiii născuţi toamna sunt mai fericiţi – Copilul tău născut toamna nu doar că va trăi mai mult, dar va fi şi mai fericit decât ceilalţi. Cercetările de la Universitatea din Budapesta au ajuns la concluzia că acei copii născuţi în sezonul prunelor prezintă o tendinţă mult mai scăzută de a suferi de depresie, decât aceia născuţi în celelalte perioade ale anului. Perioada anului are impact asupra cantităţii de serotonină şi de dopamină (hormonii fericirii) din creier, iar rezultatele au arătat că acei copii născuţi primăvara, vara şi iarna prezintă cantităţi mai mici ale acestor hormoni, ceea ce duce la frecvente schimbări de dispoziţie.

Copiii născuţi toamna sunt mai isteţi – Un studiu efectuat pe 48.000 de copii din Marea Britanie a scos la iveală faptul că prichindeii născuţi în luna septembrie au cu 20 % mai mult şanse să urmeze o şcoală de elită (precum Oxford sau Cambridge).

Copiii născuţi toamna sunt, în general, mai înalţi – Dacă vrei un copil înăltuţ, studiile arată că cel mai bine este să îl naşti la sfârşitul verii sau la începutul toamnei, şi asta pentru că mama stă mai relaxată la soare, se întinde mai mult şi se bucură mai tare de vitamina D, care îi întăreşte oasele micuţului şi favorizează creşterea lor.

Copiii născuţi toamna sunt mai buni atleţi – Cercetările de la Universitatea Essex au concluzionat că acei copii născuţi toamna sunt mai atletici. Aceştia aleargă cu 10 % mai rapid, sar cu 12 % mai sus şi sunt cu 15 % mai puternici decât copiii născuţi în luna aprilie. “Vina” este pusă tot pe seama vitaminei D.

Copiii născuţi toamna sunt mai predispuşi să dezvolte alergii alimentare şi astm – Din păcate, chiar dacă acei copii născuţi toamna au şanse mai mari să trăiască mai mult, să fie mai fericiţi, mai înalţi şi mai buni la sport, se nasc şi cu o predispoziţie mai mare de a dezvolta alergii alimentare şi astm. Un studiu făcut la Universitatea Vanderbilt a concluzionat că bebeluşii născuţi toamna sunt cu 30 % mai predispuşi să facă astm. Specialiştii dau vina pe faptul că micuţii vin pe lume chiar înainte de iarnă – când sezonul infecţiilor virale atinge punctul culminant. Mai mult decât atât, se pare că acei copii născuţi toamna sunt mai predispuşi să dezvolte alergii alimentare – în special la lapte şi la ou.

Sursa

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!