Sari la conținut

Dați copiilor rece, că nu fac roșu în gât!

Aris al meu de doi ani și nouă luni și-a descoperit iarnă asta pasiunea pentru zăpadă. În sensul că o mănâncă de zici că e înghețată de vanilie îmbrăcată în ciocolată cu lapte.

Eram la munte și a început să facă bulgari din stratul de omăt pufos și proaspăt de la baza pârtiei. Apoi a luat bulgării la degustat. Mă uităm la el cum muşcă din zăpadă cu poftă și mormăie de plăcerea gustului și mă gândeam că mi-ar cădea dinţii dacă aș încerca asta. Lui nu. El se bucură cu bucurie pură de copil.

Am dat să-l opresc, apoi am realizat că mă lupt cu morile de vânt, așa că i-am lăsat plăcerea momentului. Ba l-am și filmat, că prea era dulce cu obrăjorii lui de zmeură, molfăind la zăpadă. Și am pus filmulețul pe net. Moment în care s-au activat mamele de pe grupuri și s-a terminat toată distracția. Cică eram părinți inconștienți și riscăm să facă asta mic un roșu în gât de toată frumusețea. Ba chiar pneumonie, că de, zăpadă aia rece avea să se ducă direct la plămâni.

Știți care este legătură dintre gâtul roșu și mâncare sau băutură rece?
NICIUNA! Prietena cea mai bună a mamei, medic specialist pneumolog (cu 30 de ani de experiență) și un om în care am toată încrederea, ne-a explicat foarte clar: copiii NU fac roșu în gât dacă mănâncă înghețată sau beau rece! Știu asta încă de acum 9 ani, de la primul copil, așa că le dau rece când vor, și iarna și vara, fără stresul că răcesc de la asta.

Pentru părinții care încă mai cred în idei de pe vremea bunicii, va rog citiți rândurile următoare. Le dau mai departe așa cum mi-au fost explicate și mie de către medic.

(...)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Sursa foto: Ruxandra Luca



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!