Sari la conținut

Rinita alergica perena la copii - alergia care dureaza tot anul

Daca copilul are simptome de congestie nazala de saptamani intregi, are mancarimi si ii lacrimeaza ochii este posibil sa aiba alergie perena.

In cazul in anotimpurile s-au schimbat si copilul tau continua sa aiba simptome de alergie, este posibil sa aiba alergii perene (pe tot parcursul anului), sau ceea ce se numeste rinita alergica perena. Acest tip de alergie este de obicei cauzat de alergeni de interior, cum ar fi acarienii din praf, mucegaiul de interior si parul sau saliva de animale.

Singura modalitate de a sti sigur este sa discuti cu medicul, care va pune intrebari despre simptomele copilului si atunci cand acestea apar (de exemplu, cand e in interior, in jurul animalelor de companie sau in anumite camere din casa). Pe baza raspunsurilor si a unui examen fizic, medicul de familie poate fi capabil sa puna un diagnostic. Daca nu, il poate trimite la un alergolog pentru testarea pielii. Testele cutanate sunt rapide si, de obicei, implica inserarea unei forme purificate a unui alergen, fie pe piele sau sub ea pentru a obtine o reactie alergica.

Daca copilul tau este diagnosticat cu o alergie de interior, va trebui sa lucrezi la reducerea expunerii la alergeni. Iata cateva sfaturi:

  • Aspira regulat folosind un aspirator performant (filtru HEPA sau un sac dublu strat).
  • Pentru a usca aerul, foloseste un dezumidificator (in special in zonele umede) sau aer conditionat, si ia in considerare folosirea unui purificator de aer.
  • Pentru alergiile la acarieni,elimina din camera copilului covoarele sau mochetele, (suprafetele de pardoseala tare nu colecteaza praf la fel de mult ca covoarele) si nu atarna draperii grele care colecteaza praf. Spala saptamanal asternuturile cu apa fierbinte.
  • Pentru alergii la animale de companie, tine-le departe de anumite camere, cum ar fi dormitorul copilului si minimizeaza contactul. In cazul in care copilul este foarte alergic, poate fi necesar sa dai animalul afara din casa.
  • Pentru alergii la sporii de mucegai, tine copilul departe de zonele umede, cum ar fi subsolurile si pastreaza baile si alte zone predispuse la mucegai curate si uscate. Evita stocarea articolelor in zonele umede.

In cazul in care reducerea expunerii nu este posibila sau este ineficienta, medicamentele pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergice. Acestea pot include decongestionante, antihistaminice si spray nazal cu steroizi. Daca simptomele nu pot fi gestionate cu medicamente, medicul poate recomanda luarea copilul la un alergolog sau imunolog pentru marirea imunitatii si desensibilizarea la alergeni.

Sursa: Kid's Health

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Iulia Diana

    Acum cateva luni, de ziua mea am primit o pisicuta tare dragalasa, dar, din pacate eu am alergie la parul de animale si eram nevoita sa o dau. Asa ca am inceput sa caut pe internet si sa incerc tot felul de remedii pana cand am gasit solutia salvatoare. Aceasta se numeste Hay Max, o crema pentru alergii si sunt foarte multumita. Eu am gasit-o in farmacia Sensiblu. O recomand!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!