Sari la conținut

Fă-i cel mai frumos cadou copilului tău de 1 iunie!

Te gândești să îi iei o bicicletă nouă. Cealaltă i-a rămas mică și deja vezi cum se chinuie să îndoaie genunchii. Sau poate o pereche de role. Când ați fost în mall a pus ochii pe unele colorate. Sau o colecție întreagă de squishy? Știe că le detești, asta ar fi chiar o surpriză. Sau poate un bilet la spectacolul cu trupa preferată? Un joc nou? Ce și-ar putea dori de 1 iunie?

Are deja camera plină de jucării, parcurile de aventură le știe ca pe camera lui, la fel și locurile de joacă. Parcă nimic nu îi mai face inima să tresalte. Da, toate cele de mai sus sunt cadouri perfecte. Și sigur mai sunt încă 1000 alte cadouri perfecte. Obiecte care vor sfârși exact ca celelalte. Abandonate într-un colț, așteptând ceva să le înlocuiască.

► Citeşte şi Scrisoare pentru tine, copilul meu, de ziua ta

Ce-ar fi să schimbi cadoul de 1 iunie și să-i oferi copilului tău ceva pentru care poți lăsa cardul acasă?

Să îi dai o oră din timpul tău

O oră în care să închizi telefonul – da, da, să îl închizi, nu să îl dai pe silențios și să mai tragi cu ochiul la notificări. O oră în care să “te pui la mintea lui”. Să vă jucați, să vă puneți pălării caraghioase, să îl lași să te picteze pe față, să îți pună mustăți, să râdeți mult, să vă prostiți. O oră în care să nu îl cerți, să nu îl înveți nimic, să nu îl întrebi nimic, doar să fii acolo cu el și pentru el. Ce-ar fi dacă de la o oră ai extinde «experimentul » la o zi? Poți alege ziua de 1 iunie sau oricare altă zi. Oricând îi poți dărui timp copilului tău.

Să îi oferi înțelegerea ta

Să îl asculți chiar și atunci când e nervos, se miorlăie sau se plânge. Să îl iei în brațe fără motiv. Să îi ștergi lacrimile fără să întrebi de ce le are. Să îl întrebi ce s-a întâmplat în loc să sari să îl cerți imediat. Să îl accepți în loc să îl condiționezi. Să vezi ce dorințe are, înainte să afli ce punctaj a luat la test. Să afli cu ce colegi se înțelege bine, ce prieteni are, ce îl supără, ce îi face inima să zburde.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!