Sari la conținut

Femeia care îşi învaţă copilul să nu împartă. O întâmplare dintr-un parc naşte controverse, devenind cunoscută în lumea întreagă

O mămică şi fiul ei au ieşit în parc, plănuind o zi de relaxare, fără să ştie că vor trece printr-o experienţă ce va deveni cunoscută şi discutată de lumea întreagă.

Carson, fiul lui Alanya, a fost asaltat de un grup de băieţei ce îşi doreau să se joace cu jucăriile micuţului. Alanya a reacţionat într-un mod neaşteptat, povestind ulterior întâmplarea pe un site de socializare, unde sute de părinţii şi-au exprimat punctul de vedere.

Fiul meu nu este obligat să împartă nimic, cu al tău. Imediat ce am intrat în parc, Carson a fost abordat de cel puţin 6 băieţi, toţi odată dând buzna peste el, rugându-l să le împrumute şi lor jucăria Minicraft şi un camion. Era clar că era copleşit şi strângea jucăriile la piept, când ei încercau să le ia. Se uita la mine.

"Le poţi spune nu, Carson", i-am spus eu. "Spune doar nu. Nu trebuie să adaugi nimic altceva". Băieţii au dat imediat fuga la mine, pârându-l că nu vrea să împartă. "Dar el nu trebuie să împartă cu voi. A spus nu. Dacă va vrea să împartă, o va face".

Imediat, privirile părinţilor care au observat întrâmplarea m-au săgetat. Dar ştiţi ceva? Dacă eu, adult fiind, intru într-un parc mâncând un sandviş şi şase străini mă roagă să le dau şi lor, asta fac? Nu, normal că nu!

Aşa că voi, cei care arătaţi acum cu degetul  spre mine, crezând că eu şi fiul meu suntem nepoliticoşi, gândiţi-vă mai bine care din această ecuaţie este lipsit de maniere? Copilul despre care se presupune că trebuie să îşi împartă cele două jucării cu 6 copii sau cei 6 copii străini, care cer ceva ce nu le aparţine, când este evident că cel mic se simte inconfortabil?

Rolul nostru, ca părinţi, este să ne ajutăm copilul să cum să funcţioneze, ca adulţi. Deşi cunosc adulţi care nu au învăţat să împartă, sunt şi foarte mulţi care nu ştiu să spună nu, nu ştiu să pună limite şi nici cum să facă ceea ce este mai bune pentru propria persoană. Inclusiv eu sunt aşa!

Carson îşi adusese jucăriile în parc pentru a le împărţi cu prietena lui, fetiţa din imagine, cu care ştia că se va întâlni. Iar el nu voia să le împartă cu băieţii aceia, pentru că voia să îi facă micuţei o surpriză.

Iar data viitoare când îţi dai cu părerea despre copilaşii care nu sunt puşi de părinţi să împartă, adu-ţi aminte că nu trăim într-o lume în care trebuie să renunţi la ceea ce e al tău, de dragul altcuiva. Iar eu nu o să îmi învăţ copiii că lucrurile stau altfel, când de fapt nu este aşa.

Postarea femeii a împărţit Facebook-ul în două tabere. Pe de o parte, se aflau aceia deloc nu au încântaţi de metodele aplicate de ea. Ba chiar una dintre mamici i-a atras atenţia că generozitatea se învaţă încă din copilarie, aceasta fiind o calitate necesară pentru a deveni un adult frumos. Alţii, însă, au fost de acord cu iniţiativa mamei, spunând că este în regulă să ai opţiunea de a nu împărţi cu ceilalţi, fiind necesar să renunţăm la ideea preconcepută conform căreia cei mici trebuie neapărat să împartă.

Voi ce părere aveţi? Cum vă învăţaţi copilul să procedeze?





 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!