Sari la conținut

Gris cu lapte şi turmeric

În ultimele zile am fost cam bolnavă (şi dacă eu recunosc că am fost bolnavă, înseamnă că a fost tare rău) şi am avut nevoie de multe antiinflamatoare. Iar cel mai bun antiinflamator natural de care ştiu este turmericul, aşa că l-am pus cam în tot ce am gătit. Şi l-am pus şi în grisul cu lapte, comandă specială, sosită din senin de la Natalia. Aşa că, banalul griș cu lapte a devenit un desert colorat şi plin de ingrediente bune!

Ingrediente

1 ceaşcă de gris
4 ceşti de lapte
1/4 păstaie de vanilie
1/2 linguriţă turmeric (eu îl folosesc pe acesta – este şi foarte bun, iar recipientul practic mă ajută să îl adaug rapid la orice mâncare)
1 lingura de ulei de cocos (acesta)
2 linguri mari de miere
fructe de pădure (congelate)

Am pus laptele şi grisul la fiert la foc mic, împreună cu vanilia şi turmericul. Am amestecat ocazional până s-a încălzit laptele şi a început să se umfle grişul, la final schimbând lingura de lemn cu un ţel, pentru a mă asigura că nu rămân cocoloaşe şi a da o consistenţă cremoasă amestecului.

Când s-a fiert grişul, am luat de pe foc şi am scos păstaia de vanilie. Am lăsat-o să se răcească puţin, apoi am curăţat-o de sâmburi şi am pus sâmburi înapoi. Tot atunci am pus şi uleiul de cocos şi am amestecat bine compoziţia. Am mai aşteptat să se răcească puţin şi atunci am îndulcit cu mierea, am amestecat bine şi am turnat în boluri.

Am pus deasupra fructe de pădure şi încă puţină miere.

(…)

Citește mai mult pe amanicolae.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!