Sari la conținut

Lăsați copiii să transpire!

O fetiță frumoasă la vreo 8 anișori, cu părul negru și lung până la brâu, se juca azi în parc, la castelul gonflabil, împreună cu copiii mei. Adulții stăteau pe margine și urmăreau desfășurarea de forțe. Fetița cu păr de Ileana Cosânzeana era însoțită de o bunică foarte grijulie, care o chema de la joacă la câteva minute, să îi dea apă și să o verifice pe spate dacă e transpirată. Prima dată i-a zis: “Ești bine, fugi la joacă!” A două oară: “Vezi că începi să transpiri, joacă-te mai ușor!” A treia oară: “Continui să transpiri, ori te joci mai ușor, ori plecăm acasă!” A patra oară au plecat acasă.

► Citeşte şi ADHD? Nu! De ce copiii noştri sunt, de fapt, atât de agitaţi

Am crezut că nu-i adevărat. Și dacă transpiră ce? E normal ca la efort sau atunci când e cald, organismul să producă mai multă transpirație, pentru ca temperatura corpului să rămână constantă și să prevină supraîncălzirea. Dacă te hidratezi corespunzător și nu stai în cine știe ce călduri, supraviețuiești sigur.

Să îi spui unui copil să nu mai transpire e că și cum i-ai interzice să îi mai crească unghiile ori părul. Păi stă în puterea lui să controleze treaba asta? Mă mir că nu i-a reproșat  și că face broaște în burtă de la câtă apă a băut. Cât despre joaca mai ușoară pe care o sugera bunica din poveste, îmi închipui că e gen o joacă obișnuită, numai că fără să țopăi și să te distrezi, adică fără să te joci.

(...)

Citeşte mai mult pe ruxandraluca.ro

Sursa foto: Free pik



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!