Sari la conținut

Noua programă școlară de gimnaziu a fost aprobată oficial. Informatica devine obligatorie

Minsterul Educaţiei Naţionale a aprobat noile programe şcolare pentru următorii patru ani. Astfel, informatica devine materie obligatorie în clasele V-VIII și vor fi mai puține ore de limba română.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a aprobat, prin ordin, noile programe şcolare pentru ciclul gimnazial. Potrivit portalinvatamant.ro, informatica va deveni disciplină obligatorie, cu câte o oră pe săptămână. Problema este că nu există suficiente calculatoare în şcoli, nici profesori specializaţi.

Aşa cum anunţa Ministerul, "accentul este pus pe dobândirea de competente: în acest mod este depăşită abordarea centrată exclusiv pe acumularea de cunoştinţe/conţinuturi ale învăţării, oferind elevilor oportunităţi pentru transferul şi mobilizarea cunoştinţelor şi a abilitaţilor în contexte variate de viaţă".

În același itmp, pentru prima dată, va fi introdusă ca materie obligatorie, o oră pe săptămână, dezvoltarea personală. Aici, elevii vor învăţa să identifice şi să rezolve sursele de stres, dar şi să îşi dea seama ce carieră ar putea să urmeze. La fel ca la informatică, ne confruntăm, însă, cu lipsa profesorilor.

Aceştia ar putea să apară în această vară, după nişte traininguri organizate de minister. La această materie elevii nu vor primi note, dar nici nu a fost stabilită deocamdată o metodă de evaluare.

Programele şcolare pentru clasa a V-a, cuprinse în Anexa 2 a OMEN nr. 3393/28.02.2017 se aplică în sistemul de învăţământ începând cu anul şcolar 2017-2018.

Mai multe detalii, aici!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!