Sari la conținut

Nu sunt un părinte bun. Frica ta care e?

Dacă pur și simplu într-o noapte nu mai respiră. Asta a fost prima mea frică de mamă. Habar nu aveam că poate exista așa ceva și totuși m-a urmărit o perioadă. Au apărut apoi fricile legate de îmbolnăviri, de febră, de alimentație. S-au succedat una după alta, s-au plimbat la braț, au făcut schimb de locuri, au mai plecat, au revenit. S-a păstrat însă mereu frica cea mai mare, că nu sunt un părinte bun și, ca o consecință, că nu îmi merit copilul.

Ce e cu fricile astea, de unde vin și mai ales  cum facem pace cu ele, am aflat la evenimentul S.O.S Fricile părinților, organizat de Social Moms. Am avut bucuria să fiu moderator al evenimentului și am stat de vorbă cu trei doamne senzaționale – dr. Irina Antonescu, medic specialist pediatru, Mirela Horumbă, psiholog și psihoterapeut și Simina Angelescu, Psiholog si Psihoterapeut,psihologie experiențială și psihodramă.

Mi-am notat cele mai importante informații și sper să vă ajute să vă mai diminuați din frici.

Frici legate de sănătate, febră, alergii și intoxicații

Când ne speriem de febră?

Febra nu se ia după ce copilul a alergat,  dacă s-a enervat și a plâns, imediat după ce a mâncat, mai ales dacă a mâncat un lichid cald, după ce a făcut baie. Temperatura o iau când e liniștit.

În primele 30 de zile de viață, orice febră înseamnă o urgență și se merge la spital. se verifică înainte că nu este doar o supraîncălzire.

Mă uit la semne. E foarte ok dacă copilul e roșu la față sau plânge. Dacă este apatic sau cianotic la față, dacă plânge neconsolat sau doarme prea mult, nu este ok. În cazul copiilor mari, dacă îl doare când este mișcat, trebuie dus la medic.

De la erupție dentară nu se face febră mai mare de 38!

Febra sub 38,5 nu se tratează!

Copilul crește, imunitatea crește. Aste trebuie să reținem cu toții.

Alergii

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!