Sari la conținut

O altfel de abordare despre cum să NU-i interzici copilului televizorul

articol realizat de psihologul Monica Berceanu

Vă spun azi o altă poveste reală, relatată de un tată, în urmă cu câteva zile. O lecție de parenting a unui tată care mi-a spus că nu a citit vreodata o carte despre educație, tot ce a decis pentru copilul său a fost în funcție de propriul instinct.

M-a ajutat să înțeleg cum m-au educat părinții mei, fără cărți de specialitate și workshopuri de parenting. Cum noi, terapeuții, am putea învăța meserie de la părinți care n-au făcut un singur curs despre cum să-ți crești copilul.

►Citeşte şi Autismul virtual – afecţiunea modernă care îi afectează pe copiii tehnologizaţi

-Monica, am citit articolul tău despre telefoanele care pot provoca tulburări de limbaj la copii. Aș vrea să-ți spun ceva, fără să te superi. Nu contest specilizările voastre, ale terapeuților, însă, cred că, dacă noi, tăticii, în special, am lua taurul de coarne în ce privește educația copiilor noștri, nu am mai fi nevoiți să vă plătim pe voi nici să-i învățați să vorbească, nici să se comporte. Îți spun 4 lucruri pe care eu le-am făcut cu băieții mei de când erau mici:

1.    Am folosit mass-media doar pentru a-mi forma copiii astfel încât să utilizeze televiziunea în avantajul lor. Știi cum? M-am uitat cu soția la emisiuni de calitate și le-am lăudat, iar la cele necalitative le-am spus mereu: “Această emisiune nu pune accent pe valorile familiei noastre. Nu avem ce să învățăm din ea. Să căutam ceva interesant și de calitate.” Când nu găseam, butonând telecomanda, le propuneam copiilor să mergem la cinema sau să cumpărăm diverse dvd-uri cu filme calitative. Altceva era să ne uităm împreună la documentare. Lăudam mereu posturile tv unde erau astfel de emisiuni și uite așa și ei au ajuns să aprecieze genul ăsta de informații.

(…)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!