Sari la conținut

O mamă către fiul ei: “Și dacă faci rău altui copil, Dumnezeu o să te pedepsească”

Și începuse atât de liniștit ziua de azi. Fusesem la o alergare plăcută în parc, tocmai îl lăsasem pe Mark la școală și gândul îmi zburase către emisiunea de radio de la prânz, când trec pe lângă o mamă care își parcase mașina în apropierea școlii și care îi spunea copilului ei, de vreo 8 – 10 ani:

Dacă faci rău altui copil, Dumnezeu te pedepsește…Tu îi faci ceva și apoi Dumnezeu are grijă ca ceva rău să ți se întâmple și ție la un moment dat: un accident sau ceva…

Foarte important de menționat, cred, este că doamna respectivă părea mai degrabă genul corporatist, de generație cu mine, adică în jur de 40 de ani.

Buuuuun. În primul rând, de dragul discuției, voi considera că există Dumnezeu, căci, cel puțin pentru doamna care îl invoca, așa păreau să stea lucrurile și e important punctul ei de vedere pe subiect, în cazul de față, nu al meu. Ok, din ce știu eu, Dumnezeu este Iubire. Atât. Sau, normal că doar atât, căci Iubirea e cam totul. Și dacă Dumnezeu este Iubire, de ce ai vrea să-ți educi în primul rând cu frică de Dumnezeu și nu cu dragoste de el.

Mă gândesc că abordarea potrivită atunci când vorbești despre Dumnezeu ar trebui să fie:

– Nimeni nu te iubește mai tare ca mami și tati, poate doar Dumnezeu.

Sau

– Orice vei face pe lumea asta, să știi că mami și tati și Dumnezeu te vor iubi întotdeauna și te vor proteja cât vor putea ei.

Discuția, de fapt, pe care vreau s-o provoc este: de ce ai vrea să-ți crești copilul în frică? Și, mai mult, de ce să îl ameninți mereu cu autoritatea, fie că vorbim de Dumnezeu sau de poliție (știți și vorba aia, nu?, cu: Dacă nu ești cuminte, vine și îți face nu-știu-ce Domnul Polițist!)? De ce să nu creștem o generație de copii încrezători în ei, care să conștientizeze că autoritățile trebuie (sau ar trebui) să le fie de ajutor, nu să fie cineva de care să se ferească mereu?

(...)

Citeşte mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto: Free pik

Su

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!