Sari la conținut

Oamenii care au făcut bani nu au fost bibiliți și cocoliți

Banii sunt ca sexul. Toți se gândesc la el, dar nimeni nu recunoaște. Ba nu, sunt mai rău ca sexul, că mai degrabă ar vorbi oamenii despre sex decât despre bani. Am realizat câtă dreptate are Gáspár György. Ca și ceilalți vorbitori ai conferinței “Liber la educație și educație la liber”, la care am fost prezentă în calitate de partener media.  O să expun câteva din ideile principale pe care le-am reținut de la Oana Moraru, Gáspár György și Adrian Asoltanie. Pe larg puteți citi despre sistemul său de educație financiară aici.

Generația noastră a fost ghidată de frică în relația cu banii

Frica de a nu rămâne “la sapă”. Frica de a nu ajunge “cineva”. De frică am învățat, de frică am muncit. Generațiile actuale de copii sunt altfel. În primul rând, ei nu aleargă după acumulare. Sunt generația cu probabilitatea cea mai mică de a-și cumpăra casă și mașină proprie. În prezent, piața este atât de dinamică încât 60% din cei care absolvă o facultate lucrează încă de a doua zi în alt domeniu decât cel în care s-au pregătit.  Tinerii din generațiile actuale și viitoare își vor câștiga banii altfel decât am fost noi obișnuiți.

Citeşte şi Despre valoarea banilor, pe înțelesul celor mici

Toți oamenii care au făcut bani (top 500 miliardari din lume) nu au fost supra protejați de părinți

Nu li s-au anticipat nevoile, nu li s-au terminat propozițiile, nu li s-a servit totul pe tavă. Părinții au tăcut mai des și astfel copiii și-au dezvoltat propria voce.
A fi expert în ceva nu îți aduce bani

Pentru a produce bani, trebuie să fii creator, să ai fler, să ai simț. Se văd de mici copiii care sunt creatori, li se vede atitudinea antreprenorială. În majoritatea cazurilor, această atitudine are legătură cu cât spațiu li se dă copiilor, câtă voce li se permite să dezvolte.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!