Sari la conținut

Of, cum e cu dragostea asta de mămică!!!

Orice ai face tu ca tată, nu ai cum să-i înlocuiești mama. Nu ai cum! Oricât de mult timp ai petrece cu copilul, oricât de mult l-ai alinta, oricât de mult te-ai ocupa de creșterea lui, nu ai cum să-i întreci mama, care face cel puțin la fel de multe ca tine. Sau măcar ce simte copilul pentru mama lui. Și nici n-ar trebui să-ți dorești să o întreci, ci doar să o completezi. Pentru că un copil fericit îi are pe amândoi părinții în echipă. Asta este, însă, o altă poveste. Discutăm altă dată.

Acum, aș vrea să discutăm despre ceva ce mama va avea oricând mai mult ca tatăl. Fără dubiu, fără șansă de egalitate, un KO din prima secundă a competiției.

E vorba despre ÎNGRIJORARE. Da, niciodată un tată nu va putea fi mai prăpăstios ca o mămică. Nu are cum! El e mai calm, mai rezervat, mai introvertit, se dă stâlpul casei, încearcă să pară dur, și, de multe ori, chiar reușește fără prea multă strădanie.

Dar o mămică!!! Doamne, cum se poate îngrijora ea! Eu am una chiar acum acasă, care, de două zile, nu mai știe de ea și de suflețelul ei sfărmat în mii de cioburi. Căci da, îngrijorarea ei este legată de puiul ei. Și al meu e puiul ăsta, dar sincer nu mai am loc de plânsetele soaței, așa că despre mine nu mai zic nimic.

Și credeți-mă că a mea soață nu e vreo mimoză. Am văzut-o în carieră dând de pământ cu oameni foarte puternici, luptându-se ca o leoaică pentru ideile ei. E o femeie foarte dură, hotărâtă și puternică.

Măi, oameni buni, dar ieri dimineață a plecat puiul în tabără. Mda, de aici vin bocetele mămicii, de la evadarea puiului din cuib.

Sophia e chiar la a doua tabără, a mai fost plecată în vară. Acum, însă, a mers într-o tabără de schi.

Iar mămica ei zici că este cea mai neajutorată ființă din lume.

S-a pregătit câteva zile și a pregătit și copilul. Cu zeci de haine, și pentru exterior și pentru interior, și pentru soare și pt frig, și pentru dimineață și pentru noapte, cu zeci de produse de igienă, cu zeci de medicamente, cu zeci de minibagaje pe care i le-a arătat Sophiei în detaliu și i-a explicat la fel de detaliat la ce e bun fiecare lucru din bagaj în parte.

(...)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Sursa foto: Arhiva personala Tati Cool

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!