Sari la conținut

Parenting în alte țări: mamele din Kenya nu se uită în ochii copiilor

Indiferent de continent, cultură ori religie orice părinte își dorește ce este mai bun pentru copilul lui. Însă metodele de educare pot fi radical opuse. De exemplu, știai că în Vietnam părinții îi antrenează pe copii să îşi facă nevoile la comandă? Ori că în Kenya mamele nu se uită mai deloc în ochii copiilor? Descoperă în articol și alte obiceiuri pe care noi am putea să le percepem ca pe un abuz…

Există anumite obiceiuri în alte colțuri din lume extrem de ciudate atunci când vorbim despre creșterea copiilor. Obiceiuri care, dacă ar avea loc, în Europa sau în Statele Unite ar fi imediat cercetate de Protecția Copilului. Însă ceea ce nouă ni se pare anormal, pentru alții fac parte din ritualul firesc… Iată câteva dintre ele:

În Kenya, mamele nu se uită niciodată în ochii copiilor lor

Sau aproape niciodată. Pare un paradox, căci femeile din Kenya le acordă extrem de multă atenţie copiilor, însă încearcă să nu se uite în ochii lor. Se crede că astfel copii nu vor fi niște răsfățați.

►Citește și Alăptarea în Kenya. De ce nu plâng bebelușii din Africa

În Vietnam, copiii sunt învățați să-şi facă nevoile la comandă

O practică întâlnită și în unele zone din China și din India. În ce constă? De fiecare dată când cei mici dau semne că urmează să-şi facă nevoile, mamele lor scot un sunet distinctiv. Astfel,la vârsta de nouă luni, copiii ajung să ceară singuri la baie, atunci când părinţii lor scot sunetul respectiv.

În Mauritania, fețele copiilor sunt șterse cu salivă

Mai precis, în anumite zone din această țară africană, părinţii mauritani şterg cu salivă feţele copiilor lor. Ei cred că saliva lor le poate păstra memoria cuvintelelor, aşa că practică acest obicei în special cu nou-născuții pentru ai binecuvânta pe micuți.

În Norvegia, copiii dorm afară chiar și la – 10 grade Celsius

În mai toate ţările nordice părinții obișnuiesc să-şi lase copiii afară, în cărucioare, atunci când merg în restaurant sau la cumpărături. Pentru că ei cred că aerul rece le creşte copiilor rezistenţa la boli.

►Citește și Somnul bebelușului în aer liber, pe timp de iarnă

În Japonia, alimentația copiilor este extrem de echilibrată

În Țara Soarelui Răsare există foarte puține cazuri de obezitate infantilă. Iar asta pentru că părinţii japonezi acordă o atenţie deosebită alimentaţiei zilnice a copiilor. De exemplu, cei mici urmează o dietă bazată pe plante, care include porţii mici dintr-o varietate de alimente extrem de nutritive şi nu se ridică niciodată de la masă cu stomacul plin.

În Guatemala, baia de seară se face cu apă înghețată

Desecendenții mayașilor primesc, de obicei, o baie în apă rece chiar înainte de a merge la culcare. De ce acest regim “spartan”? Părinţii cred că îi protejează astfel pe cei mici de căldura puternică.

Sursa: thelightmedia.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!