Sari la conținut

Paste cu pepene galben și brânză de vaci (de la 8 luni)

Dacă tot a apărut pe piaţă pepenele galben, m-am gândit că e momentul să-l introduc în alimentaţia Alexiei. Am făcut asta când picea avea 13 luni. Prima oară nu prea i-a plăcut, deşi i-am dat partea mai coaptă. Apoi, combinat cu banană, a fost rapid înfulecat. Treptat, am început să pun mai puţină banană şi mai mult pepene galben. Acum, îl papă, dar nu se dă în vânt după el. Înainte de a-i da Alexiei pepene galben, am căutat informaţii pe net. Vă împărtăşesc şi vouă ce am găsit.

Se poate introduce ca aliment de diversificare după vârsta de 8 luni și este o sursă importantă de vitamine şi minerale.

ATENŢIE: de obicei, e greu digerabil pentru stomacul bebelului atât de sensibil.

Sunt bebei pe corpul cărora pot apărea mici pete roşii de la pepene. Nu e vorba de o alergie, ci mai degrabă ele apar din cauza acidităţii pepenelui.

Pepene galben cu paste (de la 8 luni)

Ingrediente: o mână cu paste (de preferinţă din porumb), o linguriţă cu brânzică de vaci, 2-3 felii pepene galben, 3 linguri de iaurt, puţin unt.
Mod de preparare: Pastele se fierb, se clătesc cu apă rece. După ce s-au scurs, se aşază într-o crăticioară unsă bine cu unt. În ea se pune un amestec din brânză şi iaurt. Se lasă la cuptor la foc moderat. După ce s-a răcit se amestecă, cu pepenele tăiat mărunt (sau pasat, în funcţie de cum preferă bebe să pape).

Citește mai mult pe blogulmamei.ro!

Articole relationate
Top 10 frici ale mamelor

Top 10 frici ale mamelor

Noi, femeile, după ce devenim mame, activăm rapid și pachetul de frici, pe lângă toate lucrurile bune pe care le trăim. E normal, e vorba de instinctul de apărare a...

Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter
    Life.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

    Evenimente Bucureşti