Sari la conținut

Petrecerile pentru copii dăunează grav sănătății și bugetului

”Vii, da?”, mă întreabă ea gâfâind, de la celălalt capăt al firului. ”Iartă-mă, trebuie să te las, tocmai m-a anunțat fotograful că are o problemă în familie și nu poate ajunge! Sunt disperată, îmi trebuie poze profi, pentru albumul de familie!”, îmi mai șuieră în ureche, după care mă trezesc că vorbesc singură. Dau să o sun înapoi, când aud telefonul sunând în urechea mea: ”Ce faci pe 20 septembrie?” e prima întrebare care urmează după ”alo”-ul meu deja zăpăcit de apelul întrerupt abrupt. ”Da, ziua bună să îți fie și ție!”, îi mormăi deja nițel iritată. ”Cel mai probabil merg la o petrecere de copii, dar trebuie oricum să verific agenda, că parcă ați înnebunit toți!”, adaug, fără menajamente. ”Bine, dar nu puteți să nu veniți, Alex vrea musai să vină Teo la ziua lui!!”, țipă femeia de la telefon, o altă prietenă care pare că a mirosit flori de isterie, împreună cu cea care abia a închis. ”Așa, păi cum să vină dacă deja a confirmat că merge la alt eveniment??!”, îi dau eu lovitura de grație femeii isterice. Dar mă aud cum vorbesc și mă pufnește râsul. Râd singură pe stradă, de ridicolul situației: vorbim la telefon, între prietene, despre familie și copii, folosind termeni din zona de business: confirmare, eveniment, poze profi…mda, cred că petrecerile pentru copii dăunează grav sănătății.

Noi toți suntem născuți iarna

Cred că e o conspirație: Blonda, noi, bunicii lor și mare parte din prieteni și copiii lor sunt născuți în sezon de toamnă-iarnă. Ați zice că e bine, că în felul acesta ne putem strânge liniștiți la aniversări. Că vara nu e nimeni prin oraș și niciun sărbătorit vara nu are parte de o petrecere decentă și niște prieteni în oraș. Mda, rămâne să vedem cum va fi la Măriuca, născută chiar în mijloc de calendar. Momentan nu suferim, că am făcut un moț atât de restrâns, încât m-a durut foarte puțin capul. Da, nu ai cum să nu te doară deloc, că orice întâlnire cu oameni și cu familia trebuie să aibă ceva care să te irite.

În rest, toți sunt născuți iarna. Din septembrie până în martie nu e trai. Jur că stau cu agenda și tot mai uit câte ceva și îmi apar alerte pe ultima sută de metri. E practic imposibil să îți petreci un weekend undeva, în afara orașului, pentru că…nu ai cum. Și dacă mai supraviețuiește câte o zi de duminică, apare o invitație de la colegi de clasă sau de la vecini. Pentru tine, părinte, sunt obligații, pentru copil e un alt motiv de bucurie.

Deci, iarna se numără bobocii cu adevărat, în materie de party-uri. Un buchet serios de aniversări organizate de noi, dar și de petreceri la care trebuie să participi.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!