Sari la conținut

Pisica si copilul

O pisica in casa in care exista un copil este o buna cale prin care copilul sa-si dezvolte componenta emotionala a personalitatii si un mijloc prin care cel mic poate depinde primele sale responsabilitati, dar si respectul fara de necuvantatoare.
 
In relatia cu o pisica mai mult decat cu alte animale de companie, copilul are posibilitatea de a-si exprima sentimentele si de a-si dezvolta empatia. Acesta ajunge sa inteleaga ca, in afara cuvintelor, exista si alte modalitati de a comunica si invata sa isi manifeste sentimentele si sub alte forme. Pisica poate sa fie un prieten  care ofera neconditionat si de la care copilul intelege ca este acceptat exact asa cum este ceea ce ii da incredere in sine si il va ajuta sa respecte lumea necuvantatoarelor.Copilul invata, ingrijind pisica, ca aceasta are necesitati pe care nu si le poate satisface singura si ca de el depinde bunastarea animalutului pe care il are in grija. La randul sau, pisica il va rasplati cu iubire si ii va arata ca, intr-o relatie sanatoasa, trebuie atat sa primesti, cat si sa oferi. Copilul va vedea ca, cu cat este mai atent si mai grijuliu cu pisica, cu atat aceasta ii va raspunde cu mai multa iubire si mai multe sesiuni de tors si joaca.

Copiii si animalele de casa
 
Copilul ajunge sa inteleaga si sa se mandreasca cu importanta aportului sau in ingrijirea companionului felin, invata sa fie mai sociabil, mai responsabil, isi dezvolta individualitatea, invata sa fie altruist si mai independent.

Catelul familiei, sanatos pentru copil
 

 
Un copil de varsta prescolara este deja capabil sa inteleaga faptul ca pisica sa are anumite nevoi si va invata  ce inseamna sa ai o responsabilitate, dar si cat de important este sa respecti spatiul personal al celorlalti. Va invata ca pisicile nu sunt jucarii neinsufletite, ca sunt pufoase, dar si sensibile, si ca pot reactiona cateodata foarte impulsiv daca nu sunt respectate.
 

 
Relatia copilului cu pisica este un prilej pentru acesta sa isi exerseze rabdarea, copilul intelegand ca numai cu blandete si respect poti castiga increderea si bunavointa unui prieten. Aceasta lectie ii va fi apoi foarte utila si in relatia cu colegii de gradinita, de scoala sau cu ceilalti copii de la locul de joaca.
 
In plus prezenta pisicii (vaccinata si deparazitata) este o sursa de stimulare a imunitatii generale a copilului. Afla mai multe despre copil si animalul de companie.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti