Sari la conținut

Prăjitura Snickers de casă – desertul pe care iubitorii de ciocolată cu alune îl adoră

Trebuie să recunoaştem: toţii copiii iubesc ciocolata (or fi şi excepţii, nu ştim, dar ne-am bucura)! Şi pentru că dulciurile din comerţ nu conţin doar zahăr, ci şi alte minunăţii prezentate sub forma literelor din alfabet (vezi E), noi propunem astăzi o reţetă de Snickers delicioasă, foarte asemănătoare cu celebra ciocolata care se găseşte în comerţ.

► Citeşte şi 10 trucuri pentru ca prichindelul tău să evite zahărul

Atenţie, însă: şi această prăjitură conţine zahăr, motiv pentru care nu recomandăm să se consume mai mult de 1-2 cubuleţe pe săptămână. Am mai scris aici de ce suntem de părere că dulciurile nu ar trebui total interzise copilului, aşa că vă lăsăm fără remuşcări reţeta de mai jos.

În primul rând, trebuie să ştiţi că prăjitura Snickers este formată din 4 straturi: Blat de nucă şi de alune, glazură de ciocolată albă, crema caramel şi, la suprafaţă, glazura de ciocolată neagră.Pentru acestea (aproximativ 24 de porţii), avem nevoie de 90 de minute şi de următoarele ingrediente, după cum urmează:

1)   Blatul de nucă şi de alune:
•    8 albuşuri
•    8 linguri de zahăr (puteţi folosi brun sau variante de zahăr verde)
•    150 gr nucă macinată
•    100 de grame de alune (dintre care măcar 50 de grame pot fi nuci netocate – în varianta de jumătate de nucă, aşa cum se găsesc în comerţ)
•    4 linguri faină
•    1 linguriţă praf de copt

2)    Glazura ciocolată albă:
•    300 gr ciocolata albă
•    1-2 linguri ulei

3)    Crema caramel:
•    12 linguri zahăr (nu brun, pentru ca din experienţă spunem că nu se înglobează cu untul)
•    250 gr unt
•    8 galbenuşuri
•    250 gr alune, nesărate, tocate mărunt.

4)    Glazura ciocolată amăruie:
•    250 gr ciocolată amaruie
•    1-2 linguri ulei

Cum se prepară?

Blatul – se bat albușurile spumă cu un praf de sare, adăugând zahăr în ploaie, până ce acesta se topește. Se toarnă nuca măcinată şi alunele amestecate cu făină și praful de copt. Încorporăm ușor cu ajutorul unui tel și punem compoziția în tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt. Se nivelează și se lasă în cuptorul preîncălzit, la foc mic timp de 30 minute.

Carameluldeşi al doilea strat pe prăjitură este glazura de ciocolată albă, propunem să facem înainte caramelul, deoarece trebuie să pus rece peste glazura de ciocolată albă.
Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahăr alb la topit, amestecând permanent astfel încât să nu se ardă pe alocuri (altfel, devine amar). Se adaugă untul și se lasă la foc mic, amestecând până la înglobarea completă. Amestecăm cele 4 linguri de zahăr rămase cu gălbenușurile și le turnăm peste amestecul de zahăr și unt, împreună cu alunele. Lăsăm să fiarbă la foc mic până ce crema începe să se îngroașe. După ce se răceşte, adăugăm peste glazura de ciocolată albă (răcită şi ea)

Glazura de ciocolată albă - se obține topind la Bain-Marie ciocolata împreună cu uleiul. O turnăm caldă peste blatul răcit complet. Dăm tava la frigider pentru cel puțin jumătate de oră până ce stratul de ciocolată s-a întărit, după care adăugăm caramelul răcit complet, pentru că altfel s-ar întrepătrunde.
 
Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca și glazura de ciocolată albă și se toarnă peste caramel.
 
Se lasă să se răcească, întărească, după care se poate tăia cu un cuțit cu lamă subțire și trecut prin apă fierbinte.

Poftă bună, mămici şi pitici mai mărişori!

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!