Sari la conținut

Prima ţară din lume care renunţă la materiile şcolare. Cu ce vor fi înlocuite

Finlanda, statul recunoscut pentru sistemul său de educație inovativ, a anunțat că dorește să renunțe la materii. Altfel spus, pentru elevii finlandezi nu vor mai exista ore de matematică, literatură, istorie, geografie, fizică și chimie, scrie portalinvatamant.ro.

"Sunt școli care în care se învață în mod tradițional, modalitate care era benefică pe la 1900, dar necesitățile nu mai sunt aceleași și avem nevoie de ceva potrivit pentru secolul 21", a explicat Șeful departamentului de educație din Helsinki, Marjo Kyllonen.
  
În locul subiectelor individuale, elevii vor învăța despre evenimente și fenomene într-un format interdisciplinar. Spre exemplu: cel de al Doilea Război Mondial va fi examinat din perspectivă geografică, istorică și matematică. De asemenea, studenții vor putea lua cursul "Lucrând într-o cafenea", unde vor învăța despre limba engleză, economie sau științele comunicării.
  
Sistemul va fi introdus pentru copiii de peste 16 ani. Ideea generală este că elevii vor putea alege ce subiecte sau fenomene să studieze, în funcție de preferințele și aptitudinile lor. 
 
Mai mult, elevii nu vor mai sta în bănci, așteptând să discute cu profesorul, ci se va lucra în grupuri mici, unde dialogul și opiniile personale vor fi încurajate.
 
Această schimbare îi afectează și pe profesori, care vor trebui să lucreze în comun. Aproximativ 70% din profesorii din Helsinki au început munca premergătoare acestor modificări. Se așteaptă ca schimbările din Educație să fie complete până în 2020.

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!