Sari la conținut

Produse, obiecte şi situaţii periculoase pentru copii în casă

Adevărul crud despre casă şi cât de sigur este acest mediu pentru copiii mici este unul: nu e deloc sigur. Casa unde locuiesc copii este locul unde se petrec cele mai multe accidente. Peste tot în casă sunt produse şi obiecte periculoase pentru cei mici sau unde se pot întâmpla cele mai multe accidente pentru ei. Sunt copii care şi-au spart capul în bucătărie, pe gresie, care au fost opăriţi tot la bucătărie de către propriile mame sau care şi-au tăiat degetele cu obiecte ascuţite lăsate la vedere de către părinţi. Poate aţi rade, dacă n-aţi plânge, ca să zic aşa. Sigur că nimeni nu vrea ca aceste accidente să aibă loc, cu toate acestea mult din ele se petrec totuşi.

Să le luăm pe rând, cameră cu cameră:

Produse, obiecte şi situaţii periculoase în hol

De cele mai multe ori, alături de pantofar, se află produse de curăţat pentru pantofi, ghete, cizme etc. Lăsate la vedere, sunt tentaţii pentru copii. Bebeluşii aflaţi în perioada în care se târăsc prin toată casă şi explorează, duc la gură totul. Aşa învaţă ei despre lume. Nu vreţi să înveţe într-un mod tragic, nu-i aşa? Substanţele din crema de pantofi sunt toxice! Puneţi cremele într-un dulap cât mai sus, unde copiii mici să nu poată ajunge. Iar pe bebe nu-l lăsaţi niciodată să exploreze toată casă nesupravegheat!

Şireturile pantofilor sunt şi ele periculoase. Copiii se pot îneca cu ele sau se pot sufocă.

Prizele şi cablurile din hol sunt şi ele obiecte care ar trebuie securizate, aşa încât să nu fie accesibile celor mici. Pentru fiecare în parte există sisteme specifice, care se găsesc la Ikea sau la Dedeman/Hornbach etc. Noi am umblat multă vreme cu protecţiile de priză şi în vacanţă – era primul lucru pe care îl făceam când intrăm într-o camera de hotel, protejam prizele! Ne vom relua obieceiul, cu siguranţă, acum că Măriuca a devenit exploratoare.

►Citeşte şi Atenționările medicilor: Cele mai periculoase obiecte din casă pentru copii

Dulapurile (din hol sau de oriunde) sunt un potenţial pericol, mai ales cele soldat şi toate cele care nu sunt fixate în perete. Noi nu avem acasă dulapuri nefixate, însă la munte, în urmă cu ceva ani, am simţit pe pielea noastră sperietura unei asemenea experienţe. Dulapul soldat din camera de hotel, gol şi nefixat în perete, a căzut la câţiva milimetri de Teo şi, în cădere, i-a prins piciorul. Nu a păţit nimic, pentru că soldatul s-a oprit în ţarcul montat alături…Altminteri, i-ar fi putut cădea drept în cap. De atunci, fiecare camera de hotel e bine inspectată, fiecare dulap, orice obiect.

(…)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!