Sari la conținut

Salată de quinoa cu năut şi dovleac copt

Am avut un dovleac mititel şi pentru că mi s-a părut prea mic pentru un desert (deşi era uluitor de aromat!), am decis să îl “sacrific” într-o salată. Zis şi făcut, mai ales că văzusem undeva pe Pinterest ideea pentru o astfel de combinaţie şi ştiam că neapărat trebuie să o încerc şi eu.

Ingrediente

1 dovleac mic
3-4 frunze de salvie
sare şi piper
ulei1 ceaşcă de quinoa
1 conserva de năut
2-3 cepe verzi

Curăţaţi dovleacul, tăiaţi-l cubuleţe şi puneţi-l într-un vas de yena sau o tavă. Stropiţi-l cu ulei, condimentaţi-l cu sare şi piper şi adăugaţi funzele de salvie. Coaceţi-l în cuptor până se rumeneşte.

Cât timp se coace dovleacul, puneţi la fiert o ceaşcă de quinoa în 1+1/2 ceşti de apă şi fierbeţi până se găteşte quinoa.

Goliţi conserva de năut într-o sită şi spălaţi-o sub un jet de apă. Scurgeţi-o bine şi adăugaţi-o în bolul în care urmează să pregătiţi salata. Adăugaţi apoi quinoa fiartă, dovleacul copt şi ceapa verde. Amestecaţi şi potriviţi la gust cu sare şi piper.

Poftă bună!

Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!

Articole relationate
Gogoși de casă cu iaurt

Gogoși de casă cu iaurt

A venit ieri Albert de la școală cu o poftă maximă de gogoși, după ce văzuse la nu știu cine pe stradă. Am căutat atunci o rețeta simplă, ca alternativă mai...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat

  Desenele animate și educația

  Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti