Sari la conținut

Școlile vor fi închise vineri în București! Ce se întâmplă cu celelalte judeţe

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat că şcolile vor fi închise vineri, 23 martie, în București. Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteo, prognoza ANM vorbind despre viscol și ninsoare abundentă în ziua de vineri. Este posibil ca o decizie asemănătoare să fie luată și în alte județe, în funcție de starea vremii. Închiderea școlilor este o decizie aflată la latitudinea Inspectoratelor școlare județene, informează portalinvatamant.ro
  
De remarcat este faptul că închiderea școlilor vine exact la finalul simulării pentru Bacalaureat, care are ultima probă (probă la alegere a profilului și specializării) în ziua de joi, 22 martie.
  
"În urmă discuțiilor avute cu reprezentanții ANM, care ne-au anunțat că vremea se va înrăutăți semnificativ și că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifică și ninsoarea va fi mai abundență, am decis că, pentru siguranță copiilor noștri, cursurile în unitățile de învățământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorințăa de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme", a anunțat Gabriela Firea.
  
Anunțul Primăriei vine după consultări cu prefectul Capitalei, reprezentanții Inspectoratului Școlar, dar și cu Agenția Națională de Meteorologie.
  
Ce spune prognoză meteo?
  
 "Miercuri, în condițiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitații sub formă de ninsori, iar în Muntenia și Dobrogea precipitații mixte care vor favorizarea poleiul. Joi dimineață va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitații moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte și pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantități importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiții care vor favoriza viscolirea stratului de zapdata. În această după-amiază vom transmite o prognoză specializată pentru Capitală pentru că joi și vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antenă 3.
  
"După 26 martie ne așteptăm că vreme a să între într-un proces de încălzire, să înregistram valori pozitive, pe 27-29 martie între 11 și 16 la nivelul întregii țări, 15 și 16 .

Sursa foto: Pixabay

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!