Sari la conținut

Secrete din spatele tărâmului din basm. La ce condiţii trebuie să se supună angajaţii Disneyland, pentru ca experienţa prichindeilor să fie una de vis

A ajunge la Disneyland este visul oricărui prichindel. Să baţi palma cu personajele din desenele animate preferate, să te plimbi cu trenul în Oraşul lui Pinocchio sau să trăieşti experienţa plimbărilor în spaţiu sunt unele dintre cele mai mari dorinţe ale copilaşilor din lumea întreagă.

Dar, pentru ca totul să fie de vis, este nevoie să se respecte nişte reguli stricte pe care noi, vizitatorii, nici măcar nu trebuie să le conştientizăm. Nu poţi crea feerie din haos, nu?

Întocmai despre asta a povestit un fost angajat al unui parc Disneyland, pentru mirror.co.uk. El a dezvăluit câteva dintre secretele meseriei sale și a subliniat că este esențial pentru cei care lucrează în cadrul parcului să îi determine pe vizitatori, în special pe cei mici, să creadă că au intrat într-o lume de basm, chiar și pentru câteva ore.

“Nu ştiu” – Actorii costumaţi în personaje celebre nu au voie să folosească expresii precum "nu știu", atunci când primesc întrebări din partea copilaşilor curioși. "Lipsa informațiilor strică atmosfera de basm. Dacă un vizitator te întreabă ceva, tu ești obligat să îi răspunzi, indiferent de cât de lipsită de sens ți s-ar părea întrebarea. Dacă nu știi un răspuns exact, inventezi ceva, dar nu trebuie să laşi pe nimeni să aştepte sau să îşi dea seama că tu habar nu ai ce spui. Inventivitatea este vitală. Ca angajat Disney interacționezi cu sute de oameni zilnic, trebuie să fii capabil să îi înțelegi". a povestit fostul angajat.

Spre exemplu, mi s-a întâmplat ca un copil să mă întrebe ce mănâncă Tinker Bell înainte să zboare…şi a trebuit să inventez rapid ceva. I-am spus că mere mici, mici de tot”, a continuat el.

Nu ai voie să arăţi cu degetul - O altă regulă vizează modul în care mascotele pot arăta ceva copiilor. Angajații nu au voie să folosească degetul arătător pentru a indica ceva, ci sunt obligați să utilizeze degetul arătător alături de cel mijlociu, dacă simt nevoia să indice un anumit lucru.

Nu trebuie să îţi dai sub niciun chip costumul sau încălţările jos - Tuturor celor care interpretează rolul de mascotă le este interzis să își dea jos masca sau încălţările, pe parcursul zilei. Indiferent de temperatura de afara, ei sunt nevoiți să suporte costumul călduros pentru a nu dezamăgi copiii prezenți și pentru a nu le ruina entuziasmul. "Într-o zi era groaznic de cald afară și eu eram obligat să port pantofi negri. Simțeam cum mi se topește încălțămintea în picioare. Amuzant, nu?", a povestit fostul angajat.

Voi aţi fost la Disneyland? Ce i-a plăcut piciului cel mai tare?

Sursa foto: Pixaby
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!