Sari la conținut

Și cum intră penisul așa, prin aer? Prima discuție adevărată despre sex

Recent am avut parte de unul din momentele alea grele din viața de părinte. O discuție despre sex cu Ana, într-un moment total neașteptat și nepregătit. Pentru că așa e viața, se întâmplă fără preaviz și depinde de tine cum faci față la ceea ce ți se servește. Am mai avut discuții despre sex. Despre  anatomia corpului, de ce suntem diferiți, despre ciclu menstrual – nu m-am ascuns niciodată de ea în perioada aceea din lună, ba am folosit fiecare prilej să îi mai explic câte ceva. Am vorbit și despre cum apar copiii și despre ce se întâmplă între un bărbat și o femeie. Ba chiar și despre homosexualitate am vorbit.

Doar că, de fiecare dată, discuțiile despre sex se opreau fix în punctul cu detalii “tehnice”. Mereu mi se părea total neinteresată de subiect, mai degrabă asculta pasiv ce aveam eu să îi spun și accepta ce auzea. Nu știu cât înțelegea, dar eu bifam o conversație, consideram copilul informat, toată lumea fericită. Recunosc, încă nu mi-e foarte ușor să vorbesc despre subiectele astea, dar mă tratez.

► Citeşte şi Nu știu ce orătănii au copiii voștri între picioare, dar al meu are un penis

Am fost împreună la lansarea cărții Unde a dispărut Pișpirel, apărută la Editura Humanitas, în colecția Cărțile Otiliei

Înțeleg că este versiunea tradusă a cărții originale “Where Willie went”, care abordează într-o manieră plină de umor și adaptată vârstelor mici, subiectul sex. Pe scurt, cartea îl prezintă pe Pișpirel, un spermatozoid care locuiește în testiculele domnului Brown, împreună cu alte sute de spermatozoizi. El merge la școală, se joacă, petrece timp cu familia. Pișpirel e foarte bun la înot, dar foarte slab la matematică. Când se organizează o competiție de înot, cu destinația ovarele doamnei Brown, Pișpirel, deși la luptă strânsă cu Barosanul, reușește să ajungă primul și se cuibărește confortabil într-un ovar. După nouă luni, se naște o fetiță, care ajunge foarte bună la înot, dar foarte slabă la….ați ghicit, matematică :-). Simpatică povestea, ilustrațiile foarte drăguțe, o recomand.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Foto: Arhiva personală Ioana Marinescu - pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!