Sari la conținut

Sigilarea dinților, ce le recomandă dentiștii pacienților și ce le fac copiilor lor

Mulți părinți îmi scriu că li s-a propus de către medicul dentist să sigileze dinții copilului și nu prea știu dacă să facă asta sau nu. Așa că, bun venit la lecția de stomatologie despre sigilarea dinților, pe înțelesul tuturor. Vă spun care este protocolul în Marea Britanie, unde am profesat aproape 5 ani de zile, ce arată studiile (inclusiv despre riscuri), dacă dentiștii le recomandă cu gândul să se îmbogățească și, cel mai important, dacă sigilează dinții copiilor lor.

Sigilarea este o metodă de profilaxie în marea ei parte, mereu le explicam părinților că e ca și cum am aplica un strat de ojă peste suprafața măselelor, în șanțuri, acolo unde se formează cariile de obicei.

►Citeşte şi 19 lucruri pe care nu le știai despre dinții copilului tău

În linii mari, sigilarea e de două feluri: simplă și lărgită.

Cea simplă e atunci când dintele sau măseaua abia a erupt și e neatinsă de carie. Nu implică freze, turbine, șlefuire de nici un fel.

Se aplică acea ”ojă” de care vorbeam, care este un compozit flow special pentru sigilări. Înainte de aplicarea lui se poate curăța suprafața dintelui cu un acid care demineralizează un pic și face ca acest compozit să se lipească mai bine. Tehnicile de aplicare și pașii sunt diferiți (pot implica și bonding), depinde ce sistem folosește și preferă dentistul.

Sigilarea lărgită e  când în smalț există deja o carie incipientă și trebuie curățată un pic. Restul e cam la fel, materialele pot să difere.

Ce nu înseamnă sigilarea:

(…)

Citeşte mai mult pe siblondelegandesc.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!