Sari la conținut

Squishy. Pericolul pe care îl ascunde noua jucărie la modă în România

Kendama şi fidget spinner îşi impart acum fanii cu o nouă jucărie: squishy - bureţelul antistres  foarte drăgălaş, care poate lua diverse forme şi culori.

Squishy, cunoscută şi drept kawaii squishy ("kawaii", însemnând "drăguţ" în limba japoneză), este o jucărie antistres de multe ori infuzată cu parfum ce poate lua cele mai diverse forme: de la animale, cutiuţe de lapte, gogoşi, prăjituri, fructe sau legume. Parfumul poate potenţa efectul de relaxare, scrie ONE.

Kawaii Squishy este făcut dintr-o spumă cauciucată specială care se strânge uşor în mână,  recapătându-şi rapid forma originală.

Din ce este confecţionată jucăria Squishy

Majoritatea acestor jucării sunt făcute din poliuretan, un material sintetic, inventat în 1937 de neamţul Otto Bayer şi care a fost folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a acoperi avioanele. Prin modificarea chimică calitativă şi cantitativă a componenţilor ce alcătuiesc poliuretanul se pot obţine materii prime pentru nenumărate produse cum ar fi: vopsele, fibre, produse ambalare, garnituri, prezervative, componente de automobile, în industria de construcţii, mobilier şi multe alte aplicaţii, chiar şi în medicină, explică Descoperă.

Cât de periculoasă este jucăria Squishy

Conform Agenţiei de protecţie a mediului din SUA, expunerea pe termen lung la poliuretan poate cauza diverse afecţiuni, inclusiv astm şi cancer. Cu toate acestea, cantitatea de material toxic eliberată de formele de spumă solidă care se găseşte în jucăriile squishy este foarte mică. Acestea nu ar trebui băgate în gură sau înghiţite.

Mai mult, Squishy se poate umpel rapid de microbi, motiv pentru care copilul trebuie să se spele pe mânuţe imediat ce lasă jucăria jos din mână.

Jucăriile squishy nu sunt foarte rezistente în timp şi se pot strica cu uşurinţă. Expunerea la lumina soarelui, în special, le poate face să-şi piardă culoarea şi mirosul. Aşadar, dacă vreţi să vă bucuraţi de ele pentru mai mult timp, ţineţi-le departe de lumina soarelui.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!