Sari la conținut

Supa cu galusti

Supa cu galusti se face cu pui, trebuie sa fie limpede, galbena si stralucitoare. Este delicioasa, iar copiii au un apetit special si irezistibil pentru galuste.

Cum se fac patru portii de supa cu galusti? Patru portii pentru ca nici adultii nu rezista. Iata reteta bunicii!

Ai nevoie de sase-opt aripioare de pui, o ceapa mare, trei morcovi, verdeata, doua oua, gris, sare. Toate pentru un litru si jumatate de apa.

Curata si taie carnea in bucati. Pune carnea la fiert si aduna spuma. Curata bine marginile vasului de urmele de spuma pentru ca supa sa iasa limpede. Fierbe carnea, dupa ce ai adunat toata spuma, in oala cu capac. Adauga, imediat ce carnea nu mai face spuma, o ceapa intreaga si morcovul taiat in felii, potrivit de groase, pe lat. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute. Cand carnea si morcovul sunt bine fierte, scoate ceapa si potriveste supa de sare.

Prepara galustile: bate bine cu furculita sau cu telul albusurile, apoi adauga galbenusurile si mai bate putin. Pune in ploaie cinci linguri de gris si un praf de sare. Compozitia pentru galusti trebuie sa fie legata. Cu o lingurita inmuiata in supa, pune aluat de galusti, in supa care clocoteste incet, pe rand, pana se termina toata compozitia. Daca prima galusca pusa in supa se destrama, mai adauga putin gris.

             

Acopera oala si lasa galustile sa clocoteasca, in supa, cinci minute, la foc mic. Adauga patrunjel proaspat si stinge focul. In acest moment, pune peste supa, jumatate de cana de apa rece, pune repede capacul si nu umbla in oala 30 de minute. Galustile se umfla si devin pufoase.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!