Sari la conținut

Top 5 filme pe care niciun copil mai mic de 10 ani nu trebuie să le rateze

Temperaturile ridicate ale acestei perioade nu ne permit să ne lăsăm copilul toată ziua afară, să alerge prin parc sau să se plimbe cu bicicleta. Aşa că nu ar fi rău să încercăm să îl ţinem ocupat în casă, în faţa unui film fascinant, despre care ştim sigur că nu se va demoda niciodată. Pentru că, oricât de vechi ar fi filmele din lista de mai jos, vă garantăm: sunt ceea ce trebuie! Sufletul de copil este acelaşi, indiferent că s-a născut în anii 60 sau în mileniul 3.

1.    Vecinul meu Totoro

An apariţie: 1988 ‧ Film fantastic/Film de aventuri ‧Durează:  1 h 40 min.   

Vecinul meu Totoro este un film de animație japonez  lansat în 1988, produs de și regizat de Hayao Miyazaki. Filmul este o întreagă lume fantezistă, colorată, unde numai cei cu suflete de copil îl vor putea întâlni pe Spiritul Pădurii, Totoro! Mei și Sazuki, două surori, trebuie să se mute împreună cu tatăl lor în ceea ce pare a fi o casă bântuită. Entuziasmate de noua casă, pline de credința în basme și cu un suflet bun, cele două îl întâlnesc curând pe Spiritul Pădurii și află că nu toate spiritele sunt înfricoșătoare. Trebuie doar să ai mereu un zâmbet pe față, să râzi cât de tare poți, iar ele te vor invita în lumea lor! Sunteți pregătiți?

Vă recomandăm să vă uitaţi împreună cu cel mic la acest film! Este fascinant!

2.    Mary Popins

Apariţie: 1964 – Durează:  2 ore si 10 minute

Oh, cine nu a auzit de Mary Popins?
"Supercalifragilistic". Acesta este probabil cel mai faimos cuvânt din istoria filmului care nu este de găsit în niciun dicționar al vreunei limbi din lume. El aparține lui Mary Popins, cea mai simpatică guvernantă care a existat vreodată. Dar mai bine vă lăsăm să aflaţi despre ce este vorba alături de cel mic – dacă nu aţi făcut-o deja!

3.    Povestea jucăriilor

Apariţie: 1995 ‧ Film fantastic/Film de aventuri ‧ Durează 1 h 21 min.

Toy Story este primul film de lungmetraj realizat în exclusivitate pe computer, iar acţiunea  se învârte în jurul aventurilor unui grup de jucării care prind viață atunci când oamenii nu le pot vedea. Copiii îl vor adora!

4.    Shrek (2001)

An apariţie: 2001 ‧ Film fantastic/Film de aventuri ‧ 1 h 35 min.

Filmul spune povestea căpcăunului Shrek (voce Mike Myers), care trăieşte singur în pustietatea unei păduri din ţinutul Duloc. Când lordul Farquaad (voce John Lithgow), maleficul stăpân al ţinutului, exilează toate personajele de basm în pădure, casa lui Shrek devine loc de refugiu. Cel mai bun prieten al lui Shreck, măgarul (Donkey), este interpretat vocal de Eddie Murhy, motiv pentru care nu trebuie să spunem mai mult despre savoarea personajului.

5.    Vrăjitorul din Oz

An apariţie: 1939 ‧ Film fantastic/Film de aventuri ‧ 1 h 52 min.

Filmul o prezintă ;pe școlărița Dorothy Gale (Judy Garland), care locuiește la o fermă din Kansas, alături de matușa Em și unchiul Henry, și care visează la un loc mai bun undeva dincolo de curcubeu. După ce a fost luată de o tornadă și și-a pierdut cunoștința, Dorothy visează ca ea, câinele ei Toto și casa să zboare spre tărâmul magic din Oz. Povestea poate continua în cartea scrisă de  L. Frank Baum sau în celebrul film.

Vizionare plăcută, mămici şi pitici! 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!