Sari la conținut

Tort de vafe cu cireșe

Dacă vafele sunt specialitatea ta, acest tort de vafe cu cireșe îți va părea floare la ureche. Este fără zahăr, simplu și rapid de făcut, din ingrediente simple și de sezon, iar rezultatul este de efect.

De fapt el este inspirat de o poveste adevărată. Eram la bunici în mini-vacanța de Rusalii, prelungită cu cea de 1 iunie. Bucuroși nevoie mare că aveam un pui de sărbătorit, în dimineața zilei cu pricina, după ce l-am smotocit, îmbrățișat și pupat nevoie mare, avea loc următorul dialog:

    – Alex, stii ce zi e azi?
    – Nu…
    – E 1 iunie, ziua copilului, deci ziua ta!
    – Avem tort?
    – Ăăă…hmmm…

Trebuie sa recunosc că la asta nu m-am așteptat. Avea dreptate copilul: când e ziua cuiva, se lasă cu tort! Dar de unde era să scot eu tort exact în ziua aceea, în zi cu soare și liberă pentru întreaga țară? Plus că nici nu îmi ardea să stau să păzesc cuptorul tocmai atunci… Cum puteam să fac să îmi iasă ceva rapid, gustos, sănătos și ușor de preparat?!

Norocul a făcut să am toate ingredientele necesare pentru o tură de vafe (ca doar abia ce îi facuse buni cu o zi înainte la micul dejun), un iaurt și mascarpone rătăcit prin frigider și… șiii… cel mai important: cireșe direct din cireșul bunicilor! Mai bine nici că se putea!

Cât și-a făcut cel mic somnul de prânz m-am pus pe treabă și trebuie să recunosc că a ieșit ceva delicios!!!

    Deci, dacă vreodată ești în criză de timp sau nu îți vine să încingi cuptorul (și toată casa) pentru un blat de tort, aceasta este rețeta pe care o cauți. Aceasta sau pe cea de tort rapid de pancakes.

(...)

Citeşte mai mult pe mamamag.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!