Sari la conținut

Vanatoarea de culori

Sa il inveti culorile pe cel mic este intotdeauna fascinant. Dar cum ar fi sa treci peste clasicele carti colorate si sa il inveti culorile…din natura!

In ajutor iti va veni o activitate foarte simplu de facut, care poate fi reluata iarasi si iarasi. Invatarea culorilor dintr-o carte sau cu ajutorul vopselurilor nu este intotdeauna foarte interesanta pentru copil, dar atunci cand el iese afara si gaseste culorile in natura, devine ceva extraordinar!

Iata cum il poti invata culorile cu ajutorul unei activitati distractive.

Aduna materialele necesare. Foloseste o tava de alimente de pus in congelator, o tavita de cuburi de gheata sau un carton de oua (oricare dintre acestea este la fel de buna). De asemenea, sunt necesare foarfeca si planse colorate din spuma . Sau hartie colorata pentru fiecare sectiune.

Taie spuma / hartia in bucati suficient de mici pentru a acoperi partea de jos a compartimentelor tavii/cutiei. Pentru copiii mai mici alege culorile pe care ei le cunosc deja pentru a gasi potrivirea.  Ai grija nici sa nu fie prea usor, dar nici sa fie greu si ca atare frustrat.  Un copil frustrat nu va vrea sa invete si sa continue jocul, iar scopul tau este sa fie o activitate care sa il atraga si acum si alta data.

Incepe sa gasesti lucruri care sa se potriveasca cu culorile alese. Incepe prin alegerea unei culori pe care copilul sa mearga sa o caute. In cazul in care nu gaseste repede una, du-te catre un lucru in culoarea respectiva si cheama-l langa tine. Nu ii spune: „hei, am gasit culoarea”, ci mai bine spune-i ceva de genul, „uite o frunza interesanta, hai sa o vezi si tu”. Arata-i apoi culoarea si indeamna-l sa o compare cu una din culorile din tavita lui.

Citeste si cum sa organizezi 6 jocuri cu dovleci.

Continua sa lucrezi impreuna cu el sau, in cazul in care vrea sa lucreze singur, uita-te la el cum exploreaza si face conexiuni interesante.  Crede-ma, va fi fascinant!

Dupa ce ati potrivit toate culorile, mergi mai departe si intreaba-l ce crede despre fiecare obiect adunat. Desenati apoi impreuna obiectele sau lucruri conexe: albina pentru floare, copac pentru frunze etc.

Este o activitate senzoriala excelenta pentru inavatarea si fixarea notiunilor despre culori. Foloseste-o cat mai des!

 

Sursa foto: No time for flash cards

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!