Sari la conținut

Cum este să priveşti pe altcineva născându-ţi copilul. Imagini emoţionante cu o mamă surogat

Inapoi Inainte

Articole relationate
Ce aș face daca aș mai avea 30 de ani

Ce aș face daca aș mai avea 30 de ani

O, tempora! Și când te gândești că ne-a vârât cineva la toți în cap lucruri despre 30 ani de parcă ar fi sperietoarea bilanțurilor și a evaluărilor. Așa e când ascultăm pe la babe că la 30 de ani trebuie musai să ai casă, mașină, copii și soț – nu neapărat în ordinea asta. Când colo, ce să vezi, secolul 21 și creșterea speranței de viață, globalizarea și mișcările socio – culturale au dus la o cu totul altă dinamică a vieții omului de 30 de ani. Bașca faptul că e o greșeală să te compari în stânga și în drepta, pentru că dorințele tale nu sunt dorințele fraților sau verișorilor tăi, deci viața ta arată după chipul și aspirațiile tale. Să mai zic că și eu am avut tot felul de bule în cap și mi-am făcut singură viața amară cu ele? Că uitându-mă în urmă mi se pare că la 20 și la 30 de ani parcă am dormit și am avut permanent pe ochi ceva, că nu vedeam viața cu lentile simple, ci prin niștre filtre ciudate? Ah, vorba cântecului, dacă aș mai avea o dată 30 de ani..

Ce faci când puiul e răcit? Poți să nu te panichezi?

Ce faci când puiul e răcit? Poți să nu te panichezi?

Pun mâna pe ea, să o trag mai aproape de mine. Atingerea fierbinte mă sperie. O, Doamne, cred că îmi iese un ou ochi în cinci minute pe pielea ei. Aprind lumina și văd că e roșie toată la față. Brusc, mă curpinde panica. Suntem în prima vacanță împreună și copilul s-a îmbolnăvit. Prima ei gripă de-adevărat, cu febră mare, nas înfundat bocnă și tot tacâmul. Au urmat zeci de astfel de episoade, la toate vârstele. Până la 6 ani am ținut-o într-o cascadă de tuse, febre, muci. Am încercat de la metode băbești, preparate homeopate, până la produse naturiste și alopate. Am avut și bafta să completăm totul cu o hiper-reactivitate bronșică, adică fiecare răceală, oricât de banală, se lăsa cu tuse până la vărsătură. A trecut, Ana a crescut, sigur că de răcit răcește și acum, dar mult mai ușor și oricum, acum știu ce am de făcut când copilul e răcit.

Sunt tătic necenzurat

Desenele animate și educația

Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti