Sari la conținut

Ovulaţia – fotografiată pentru prima data în istoria omenirii

Inapoi Inainte

Articole relationate
Coşmarurile în timpul sarcinii. De ce apar şi cum le putem opri

Coşmarurile în timpul sarcinii. De ce apar şi cum le putem opri

Când urmează să devii mamă pentru prima dată, emoţiile te copleşesc şi tot felul de gânduri îţi apar în minte: „oare cum va fi viaţa mea după ce voi naşte?”, „voi o mamă bună?”, „cât de obosită mă voi simţi?”, „oare nu vor apărea probleme în cuplu?”. Şi pentru că o zi plină de îngrijorări, de gânduri negative, nu se poate sfârşi printr-un somn odihnitor, este lesne de înţeles de ce perioada prenatală se caracterizează adesea prin tulburări de somn şi prin coşmaruri.

Skin-to-skin. Cum se poate conecta tatăl cu bebeluşul, când numai mama îl poate hrăni

Skin-to-skin. Cum se poate conecta tatăl cu bebeluşul, când numai mama îl poate hrăni

Alăptarea creează între mamă şi copil o legătură inexplicabilă. Poate de aceea, majoritatea mămicilor care trăiesc această experienţă spun că nu este sentiment mai minunat pe lume, decât să îţi hrăneşti puiul din propriul piept. Din nefericire, însă, chiar şi un asemenea moment magic poate avea minusurile lui: ce rol simte tatăl că mai are, faţă în faţă cu această imagine a perfecţiunii? Care mai e locul lui în familie, când mama şi copilul pare că se completează perfect? Vă spunem noi: copilul are extrem de multă nevoie de tată, chiar dacă acesta din urmă pare că nu mai încape în nicio ecuaţie!

Ce aș face daca aș mai avea 30 de ani

Ce aș face daca aș mai avea 30 de ani

O, tempora! Și când te gândești că ne-a vârât cineva la toți în cap lucruri despre 30 ani de parcă ar fi sperietoarea bilanțurilor și a evaluărilor. Așa e când ascultăm pe la babe că la 30 de ani trebuie musai să ai casă, mașină, copii și soț – nu neapărat în ordinea asta. Când colo, ce să vezi, secolul 21 și creșterea speranței de viață, globalizarea și mișcările socio – culturale au dus la o cu totul altă dinamică a vieții omului de 30 de ani. Bașca faptul că e o greșeală să te compari în stânga și în drepta, pentru că dorințele tale nu sunt dorințele fraților sau verișorilor tăi, deci viața ta arată după chipul și aspirațiile tale. Să mai zic că și eu am avut tot felul de bule în cap și mi-am făcut singură viața amară cu ele? Că uitându-mă în urmă mi se pare că la 20 și la 30 de ani parcă am dormit și am avut permanent pe ochi ceva, că nu vedeam viața cu lentile simple, ci prin niștre filtre ciudate? Ah, vorba cântecului, dacă aș mai avea o dată 30 de ani..

Sunt tătic necenzurat

Desenele animate și educația

Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

Abonează-te la newsletter

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti