Sari la conținut

Nuca cu miere (2 variante)

Am facut catina cu miere, asa ca nuca cu miere merge alaturi. Nuca aduce multiple beneficii in dieta copilului, iar combinata cu miere este un adevarat medicament. Creste rezistenta la infectii, stimuleaza imunitatea, regleaza metabolismul si aduce minerale si grasimi esentiale copilului.

Miezul de nuca are o compozitie si niste proprietati extrem de valoroase, fiind recomandata profilactic si terapeutic pentru o multime de afectiuni. Nuca are in compozitia sa proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, P) minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier), acizi grasi si fibre.

Amestecul de miere cu nuca imbina intr-un mod ideal proprietatile celor doua alimente. In loc de nuca poti sa folosesti seminte de floara soarelui, de dovleac sau migdale cu miere naturala.

Acest gen de preparate facute in casa inlocuiesc perfect produsele similare din comert, sunt pline de beneficii pentru cei mici.

In alimentatia copilului aceaste combinatii pot fi introduse dupa varsta de doi ani, cand ai certitudinea ca cel mic nu are reactii alergice la nuca, alune, migdale si altele.

Cum faci mierea cu nuca? In doua variante.

Cu nuca fiarta. Ai nevoie de nuca noua si miere (orice fel de miere). Fierbe miezul de nuca in apa cu o lingurita de sare, vreme de 15 minute, socotite dupa ce incepe sa clocoteasca. Arunca apa si lasa nuca sa se usuce bine. Marunteste nuca si pune-o intr-un borcan cat sa umpli putin mai mult de jumatate din el. Adauga miere usor incalzita (in apa la temperatura corpului), ca sa fie fluida, pana se umple borcanul. Acopera si pastreaza la loc intunecat si racoros.

Cu nuca macinata. Aici nuca nu se mai fierbe. Alege nuca de orice impuritati si macin-o. Pune miere intr-un borcan, pana la jumatate. Adauga treptat nuca macinata si amesteca. Pune nuca macinata pana cand mierea capata consistenta unei paste dense. Se pastreaza la loc racoros si intunecat.

Si una si alta din variante se mananca intinsa pe paine, sau se adauga in cereale, cu lapte ori in iaurt, sau peste salatele de fructe. Este o imensa binefacere pentru sananate.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!