Sari la conținut

Semnificația numelui Adam

Origine:
Ebraic
Traducere:

Acesta este cuvantul ebraic pentru "om". Ar putea fi derivat din ebraica אדם (adam) ceea ce inseamna “a fi rosu”, referindu-se la culoarea roscata a pielii umane, sau de la Akkadiana adamu adica "a face".

 

Potrivit Genezei din Vechiul Testament, Adam a fost creat din pamant de catre Dumnezeu (este un joc de cuvinte in ebraica אֲדָמָה ("adamah) care se traduce prin "pamant"). El si Eva au fost primii oameni care au trait fericiti in Gradina Edenului, pana cand Adam a mancat din fructul interzis primit de la Eva.

 

Ca nume crestin, Adam a fost comun in Anglia inca din Evul Mediu si a primit un impuls dupa Reforma protestanta. Un purtator faimos a fost economistului scotian Adam Smith (1723-1790).

 

In onomastica romaneasca gasim urmatoarele derivate: Adamescu, Adamachi, Adamoiu, Dama, Damu, Damcea, Damila, Damilescu, Adamov, Adamovici, Adamuta, Adamesteanu si altele.

Caută un nume pentru copilul tău
Sunt tătic necenzurat

Desenele animate și educația

Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti