Sari la conținut

Adio, pilule contraceptive! S-a inventat şi aprobat aplicaţia care te ajută să previi o sarcină

Elina Berglund, unul dintre fizicienii care a contribuit la descoperirea „particulei lui Dumnezeu” (bosonul Higgs) a descoperit o metodă neconvențională de contracepție, care nu produce efecte secundare: o aplicație cu ajutorul căreia femeile știu când sunt fertile și când nu.

Pentru a folosi această aplicaţie, botezată de Berglund Natural Cycles, trebuie să îţi măsori temperatura sub limbă, în fecare dimineaţă, şi să introduci datele în aplicaţie. Aceasta va folosi un algoritm unic, care ia în calcul mai mulţi factori: temperatura corpului şi fluctuaţiile de temperatură, durata de viaţă a spermei sau iregularităţile ciclului menstrual.

►Citeşte şi Studiu: Legătura dintre anticoncepționale și depresie

►Citeşte şi Pilulele contraceptive pot afecta memoria

Astfel, aplicaţia îţi indică zilele de fertilitate, ovulaţia şi diferitele stadii ale ciclului, cu o mai mare precizie decât pilula contraceptivă – studiul demonstrează că rata de eşec a aplicaţiei este de 7%, în timp ce rata de eşec pentru pilulă este de aproximativ 9%, conform CDC (Center of Disease Control).

Berglund a declarat că a lucrat trei ani la aplicație, fiind împinsă de nemulţumirea că nu existau metode naturale de prevenire a sarcinii.

Algoritmul lui Berglund funcționează diferit de binecunoscuta metodă a calendarului, a cărei rată de success este de doar 75 %. În cazul Natural Cycles, totul ține de temperatura corpului, întrucât, după ovulație, corpul feminin are o temperatură mai mare cu 0,45 de grade Celsius.

►Citeşte şi Istoria testului de sarcină, de la egipteni până în zilele noastre

Pentru moment, aplicaţia este este aprobată pentru Europa – aprobarea vine de la organizaţia germană de inspecţie şi certificare Tuv Sud –, dar SUA încă aşteaptă acordul agenţiei FDA (Food and Drug Administration).

Desigur, aplicația nu poate proteja utilizatoarea împotriva bolilor cu transmitere sexuală, așa că nu e recomandată decât celor care au o relație stabilă. În prezent, aplicația are 10.000 de utilizatoare, iar în România poate fi utilizată în schimbul sumei de 34,99 lei pe lună sau 264,99 pe an.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!