Sari la conținut

Rate mai mari de succes pentru fertilizarea in vitro

Marea majoritate a femeilor care urmeaza un tratament de fertilizare in vitro au o rata de succes de 20-35%. Cercetatorii promit acum o rata de succes de aproape 80%!

Noul test ADN folosit se numeste MitoGrade si functioneaza prin masurarea nivelurilor anormale de ADN mitocondrial prezent in embrioni, ceea ce le permite medicilor sa determine ce embrioni sunt viabili pentru o sarcina de succes.

Mitocondriile sunt structuri regasite in celulele care sunt responsabile pentru generarea de energie necesara pentru functionare. Fiecare mitocondrie contine mici bucati de ADN, cunoscut ca ADN mitocondrial.

S-a aratat in ultimii ani ca numarul de cromozomi dintr-un embrion poate influenta sansele fertilizarii in vitro. Dar, de curand, cercetatorii de la Universitatea din Oxford si cei de la laboratoarele genetice Reprogenetics, au descoperit ca nivelul de ADN mitocondrial din embrioni este un factor de succes in fertilizarea in vitro.

Intre un sfert si o treime din embrioni au niveluri in excess de ADN mitocondrial, ceea ce inseamna ca nu vor rezulta intr-o sarcina cu succes.

Mai mult, cercetatorii au descoperit ca pe masura ce femeia imbaraneste, nivelurile de ADN mitocondrial din embrioni cresc, ceea ce poate fi un factor cheie in imbatranirea reproductiva.

Test: mai multi embrioni viabili

Testul MitoGrade implica indepartarea unui mic numar de celule din embrioni numite blastocite. Celulele sunt apoi verificate pentru nivelul de ADN mitocondrial.

Testul este deja incercat într-un număr de clinici de fertilitate din SUA.

Citeste mai multe aici despre fertilizarea in vitro.

La reuniunea anuala a Societatii Americane de Medicina Reproductiva (ASRM) care a avut loc la Baltimore, cercetatorii au anuntat rezultatele initiale de la primele 100 de femei care au urmat proceduri de fertilizare in vitro si au beneficiat de ajutorul testului MitoGrade.

Ei au dezvăluit că FIV cu noul test a crescut probabilitatea unei sarcini de succes cu 10% pentru femeile in jur de 35 de ani, iar echipa considera ca testul este de natură să conducă la rate de succes de 70-80%.

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!