Sari la conținut

Tocmai am aflat ca sunt insarcinata!

Femeile stiu inaintea mediciilor ca sunt insarcinate si uneori chiar inainte de a face orice fel de test. Intuitia feminina sa fie cauza? In buna masura da, dar nu este numai asta.

Circa 5 din 10 femei vor avea sentimentul ca sunt insarcinate, la circa o saptamana dupa momentul conceperii. Unii spun ca este vorba despre intuitie feminina, altii ca este vorba despre unele modificari metabolice pe care femeia insarcinata la poate percepe la cateva zile dupa formarea celulei ou.


Acest fapt este adesea numit "intuitie feminina", dar metabolismul corpului se modifica aproape imediat pentru a face fata schimbarilor provocate de aparitia fatului, iar viitoarea mama "simte" aceste schimbari. Cert este ca exista o serie de simptome care indica inceputul sarcinii, chiar in primele zile ale acesteia. Corpul tau iti spune mai devreme decat orice test, asa ca daca te cunosti bine pe tine si daca stii sa evaluezi corect simptomele si semnele trupului tau poti sa stii foarte repede.

Exista femei care spun ca au stiut ca au ramas insarcinate la cateva zile dupa concepere. Prima confirmare poate sa vina la circa o saptamana-zece zile dupa concepere, adica in momentul in care embrionul se fixeaza in mucoasa uterina. Aceasta faza a sarcinii este, uneori, insotita de o mica sangerare care indica fixarea ovulului fertilizat pe peretele uterului.

La o saptamana o femeie insarcinata poate avea unele reactii mai "speciale" la unele mirosuri, si o ciudata senzatie de oboseala. Un alt semn foarte bun sunt drumurile dese la baie. Hormonii care sustin sarcina si care se secreta in cantitate mult sporita dupa fixarea ovului fecundat in mucoasa uterului si sunt responsabili pentru urinarile frecvente.

Cel mai bine stiu sa se aprecieze femeile care sunt la a doua sarcina, pentru ca acestea stiu care sunt transformarile prin care organismul lor trece si le percep cu mai multa usurinta.

Dincolo de semnele pe care le transmite organismul si pe care le poti afla in amanunt aici, o componenta speciala are intuitia feminina. Exista un mecanism anume, pe care femeile il cunosc si il inteleg, dar care nu poate sa fie explicat in cuvinte, prin care o femeie - mai ales daca isi doreste un copil si nu foloseste anticonceptionale sau alte metode de contracentie, stie ca este insarcinata cateva zile dupa ce miracolul conceperii unei noi vieti a avut loc.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti