Sari la conținut

Un bebeluş a fost adus pe lume după ce mama lui a suferit un transplant de uter

Pentru foarte multe femei, vestea că suferă de problemele ale uterului din cauza cărora nu vor putea aduce pe lume un copil le închide o uşă pe care nu o vor mai putea deschide niciodată, în ciuda durerii din suflet.

Dar nu a fost şi cazul unei femei din Texas, căreia medicii i-au spus că vor face tot posibilul pentru ca ea să devină mamă, în ciuda problemelor de infertilitate.

Un transplant de uter i-a oferit femeii posibilitatea de a deveni mamă.

Cel mic a fost conceput la un an după ce femeia a primit uterul, de la o donatoare. „Recuperarea şi apoi conceperea bebeluşului au făcut parte dintr-un drum dificil, plin de necunoscute”, explică medicii care s-au ocupat de caz.

„În cazul unui transplant de rinichi, ştim dacă totul e bine în materie de secunde. În cazul acestui transplant a durat un an, până să ne asigurăm că totul este în regulă”, a explicat Gregory McKenna, unul dintre medicii chirurgi care s-au ocupat de transplant.

Citeşte şi A rămas gravidă, în timp ce era deja însărcinată. Povestea femeii care nu mai ştia pe al cui copil îl poartă în pântec

Bebeluşul care a venit pe lume este sănătos, iar medicii care s-au ocupat de acest caz fără precedent sunt foarte mândri de reuşita lor.

„E copleşitor prin câte au trecut părinţii, pentru a-l avea pe micuţ. E un bebeluş cu adevărat special pentru mine. Nu vreau să se supere ceilalţi pacienţi, dar aşa e”, a povestit emoţionat Ruby Gunby, medicul ginecolog.

Într-un comunicat de presă, părinţii spun că îşi doresc ca băieţelul lor să demonstreze că în viaţă orice este posibil, atâta timp cât ai parte de sprijin.
Un caz similar s-a mai petrecut doar în Suedia, în anul 2014.

Sursa

Sursa foto: Baylor University Medical Center

Articole relationate
Totul despre somnul bebelușilor

Totul despre somnul bebelușilor

Ai născut și ajungi acasă cu bebelusul. Tot ce ai citit inainte parcă nu se aplică. La carte spune că bebelusul doarme mult. Al cui te întrebi?..

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti