Sari la conținut

Un bebeluş a fost adus pe lume după ce mama lui a suferit un transplant de uter

Pentru foarte multe femei, vestea că suferă de problemele ale uterului din cauza cărora nu vor putea aduce pe lume un copil le închide o uşă pe care nu o vor mai putea deschide niciodată, în ciuda durerii din suflet.

Dar nu a fost şi cazul unei femei din Texas, căreia medicii i-au spus că vor face tot posibilul pentru ca ea să devină mamă, în ciuda problemelor de infertilitate.

Un transplant de uter i-a oferit femeii posibilitatea de a deveni mamă.

Cel mic a fost conceput la un an după ce femeia a primit uterul, de la o donatoare. „Recuperarea şi apoi conceperea bebeluşului au făcut parte dintr-un drum dificil, plin de necunoscute”, explică medicii care s-au ocupat de caz.

„În cazul unui transplant de rinichi, ştim dacă totul e bine în materie de secunde. În cazul acestui transplant a durat un an, până să ne asigurăm că totul este în regulă”, a explicat Gregory McKenna, unul dintre medicii chirurgi care s-au ocupat de transplant.

Citeşte şi A rămas gravidă, în timp ce era deja însărcinată. Povestea femeii care nu mai ştia pe al cui copil îl poartă în pântec

Bebeluşul care a venit pe lume este sănătos, iar medicii care s-au ocupat de acest caz fără precedent sunt foarte mândri de reuşita lor.

„E copleşitor prin câte au trecut părinţii, pentru a-l avea pe micuţ. E un bebeluş cu adevărat special pentru mine. Nu vreau să se supere ceilalţi pacienţi, dar aşa e”, a povestit emoţionat Ruby Gunby, medicul ginecolog.

Într-un comunicat de presă, părinţii spun că îşi doresc ca băieţelul lor să demonstreze că în viaţă orice este posibil, atâta timp cât ai parte de sprijin.
Un caz similar s-a mai petrecut doar în Suedia, în anul 2014.

Sursa

Sursa foto: Baylor University Medical Center

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!