Hrisca cu lapte de cocos si banane

Autor: Ignat Otilia | 11.03.2013 | Afisări: 1042 | Comentarii: 0

Cauta acest minunat ingedient – laptele de cocos. Il gasesti in supermarket, in conserve. Nu confunda lichidul din nuca de cocos cu laptele de cocos. Primul este un suc natural, numit si apa de cocos, al doilea un preparat rezultat din presarea mecanica a miezului de nuca de cocos. Acesta din urma este cel care ne intereseaza si de care ai nevoie pentru a face hrisca cu lapte de cocos si banane.

Hrisca este un aliment excelent in dieta copiilor si nu numai. Prea rar si prea putin folosita hisca poate sa fie inclusa ca aliment din categoria cerealelelor inca de la 10 luni, bine fiarta si pasata, si poate sa ramana un aliment de nadejde pentru dieta copilului tau.

Ingrediente: 400 mililitri de lapte de nuca de cocos, o cana de hrisca, doua linguri de miere, scortisoara, stafide, doua banane, trei-patru linguri cu varf de nuca de cocos rasa.

Fierbe hrisca: pune hrisca la fiert cu doua cani de apa. amesteca cand incepe sa fiarba si acopera. Lasa focul mici si nu mai amesteca pentru ca bobul se sparge. Hrisca este gata cand toata apa a fost absorbita.



Da deoparte hrisca si las-o sa sa raceasca. Pune jumatate din laptele de nuca de cocos si zaharul. Omogenizeaza bine si pune la foc. Cand clocoteste adauga hrisca. Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand incet din cand in cand, pentru 10 minute. Cand este gata imparte hrisca cu lapte in castronase.

Curata bananele si taie-le bucati. Pune restul de lapte de nuca de cocos pe foc, si cand clocoteste pune stafidele si bananele bucati. Dupa cateva minute adauga scortisoara si nuca de cocos. Omogenizeaza incet. Da deoparte. Imparte amestecul egal peste orezul cu lapte.

Serveste la temperatura camerei, ca sa poti simtii din plin aroma cu totul speciala a acestui desert.

Este un dulce sanatos perfect pentru copiii peste doi ani.
1 bg Îmi Place

Comenteaza
Ultimele articole