Sari la conținut

Pentru scoala: chec cu taitei, porumb si bacon

Stiu sigur ca te intrebi la fiecare inceput de saptamana ce sa ii mai pui copilului la scoala. Iata o idee care nu numai ca se face rapid, dar este si foarte gustoasa.

  • O jumatate de pachet de taiei de orez
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa mica rosie, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, taiati marunt
  • 200 de grame de bacon taiat marunt
  • 1 dovlecel mic, dat pe razatoare
  • 1 cana de boabe congelate de porumb
  • ½ de cana de branza slaba rasa
  • 5 oua, batute usor
  • Frunze de salata pentru servire.

Pasul 1

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o forma de cozonac si pune hartie de copt mai inalta decat marginile cu cca 2 cm. Pune taietii intr-o forma rezistenta si acopera-i cu apa clocotita. Lasa-i un minut. Separa taitetii cu o furculita. Scurge. Pune-i inapoi in vas. Foloseste forfecele si taie taiteii in bucati.

Pasul 2

Incalzeste ulei intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa, usturoiul si baconul. Caleste-le, amestecand mereu, 4-5 minute pana cand baconul incepe sa se maroneasca. Pune deoparte 10 minute sa se raceasca.

Pasul 3

Adauga amestecul de bacon, dovleceii, porumbul, branza, faina si ouale peste taitei. Amesteca bine pana cand sunt combinate si pune sare si piper. Pune in forma de cozonac. Coace 50-55 de minute pana cand este aurie si tare. Raceste-o pentru cca 15 minute.

Pasul 4

Pune checul pe o forma de lemn. Taie in felii. Serveste cu salata.

Autor fotografie: Andrew Young

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • unu

    cata faina?

  • mirella

    super ideea am sa incerc
    dar sus la ingrediente nu zice nimic de faina. cata faina?
    a facut cineva reteta sa ne zica cu cata faina a incercat?

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!