Sari la conținut

5 probleme în sarcină care pot fii rezolvate cu soluții naturale

Pe măsură ce sarcina înaintează, apar și multe probleme care contribuie la disconfortul de zi cu zi. Iar greţurile matinale nu sunt decât începutul! Descoperă în articol câteva modalităţi naturale şi uşoare prin care să combaţi posibilele neplăceri din timpul sarcinii şi să te bucuri de fiecare moment până la în momentul în care puiul tău va veni pe lume...

Grețuri, arsuri epigastrice, vergeturi, durere de spate, edeme la picioare, vene varicoase... sunt doar câteva dintre problemele care apar frecvent la femeile însărcinate. Cu siguranță, și tu te-ai confruntat cu multe dintre ele. Sau le vei experimenta mai târziu. Însă nu te îngrijora prea tare, există soluții naturale care te pot ajuta să să combaţi posibilele neplăceri din timpul sarcinii şi să te bucuri de fiecare moment.

Iată câteva dintre ele:

Oboseala

Ar fi bine, dacă programul / job-ul îți permite, să dormi o o jumătate de oră în fiecare zi, după-amiaza, sau măcar să te odihnești pe o canapea. Atunci când dormi, asigură-te că picioarele îţi sunt ridicate mai sus decât restul corpului, reducând astfel presiunea exercitată asupra lor. De asemenea, fă sport în fiecare zi. Activitatea aerobică, cum ar fi mersul pe jos sau înotul, îţi va oferi energia necesară în timpul sarcinii. Atât travaliul, cât şi naşterea în sine, vor fi mult mai uşoare dacă ai făcut sport!

►Citește și Oboseala cronică în sarcină

Arsurile

În timpul sarcinii, pe lângă faptul că presiunea din abdomen este mai crescută datorită copilului care se dezvoltă, şi sfincterul esofagian interior (valva dintre stomac şi esofag) este slăbit de hormonii sarcinii. Această combinaţie de factori, face ca acizii gastrici să ajungă mai uşor în esofag, cauzând o senzaţie cumplită de arsură. Ce poți face în această situație? Nu mânca mese copioase şi lasă să treacă cel puţin o oră (de preferat trei) între cină şi momentul când mergi la culcare. De asemenea, poartă haine largi la nivelul taliei și evită creşterea excesivă în greutate.

Încearcă să nu te apleci. Dacă trebuie să ridici ceva mic, îndoaie genunchii pentru a te apleca. Consumă migadale. Compuşii chimici din acestea ajută la menţinerea aciziilor gastrici în stomac, prin întărirea sfincterului esofagian.

Durerea de spate

Evită să stai în picioare foarte mult, în special în ultimul trimestru de sarcină. Pe măsură ce bebeluşul creşte şi articulaţiile pelviane se înmoaie, durerile de spate devin din ce în ce mai frecvente, statul în picioare amplificând durerea.
Atunci când trebuie să stai mult pe scaun, stai dreaptă! Împinge-ţi spatele în spătar şi fă exerciţii multe pentru a întării muşchii care susţin spatele!
Dacă lucrezi la birou, nu uita să îţi ridici picioarele pe un scăunel sau un taburet.

►Citește și Dureri de spate în sarcină - cauze și tratament

Constipația

Femeile însărcinate sunt predispuse la constipaţie, aşa că trebuie să măreşti aportul de fibre! Alimentele bogate în fibre includ: fasolea, pâinea din tărâţe şi cereale integrale, seminţele de in pisate, legumele verzi frunzoase, broccoli şi fructele proaspete.

Sursa: BabyCentre

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Mikaela

    De ce nu zice nimeni nimic despre greturi ? Ele apar prima data si nu mai stiu cum sa scap de ele !

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!