Sari la conținut

6 greşeli alimentare pe care fiecare femeie trebuie să le evite, în perioada sarcinii

În timpul sarcinii, majoritatea femeilor devin mai atente la ceea ce consumă, fiind  mult mai preocupate de sănătătatea lor şi a bebeluşului. 

Nu doar alimentele în general nesănătoase, cum ar fi prăjelile şi carbogazosele, sau alcoolul şi fructele nespălate sunt de evitat în timpul sarcinii, ci şi altele, despre care aparent am spune că nu ascund nimic dăunător.

► Citeşte şi Este periculos să mănânci ouă în timpul sarcinii?

Iată ce greşeli alimentare trebuie să evităm, în perioada sarcinii:

1. Anumite tipuri de peşte – În timpul sarcinii, este bine să stăm departe de două tipuri de peşte:

1) Cei recunoscuţi pentru cantitatea ridicată de mercur (peşte spadă, rechin, crab, crustacee, macrou regal şi tonul). Mercurul a fost asociat cu probleme de dezvoltare, dar şi cerebrale, la copii. Crapul conţine un nivel moderat de mercur, motiv pentru care poate fi consumat, dar cu precauţie – cel mult o porţie pe săptămână.

2) Peşti capturaţi din râuri, curenţi şi iazuri aflate în apropierea fabricilor sau a altor surse poluante: somon, lufăr, ştiucă şi păstrăv. Aceștia pot conține niveluri ridicate de bifenili policlorurați.

2. Brânzeturi moi - Aceste delicatese pot conține E. coli sau listeria – bacterii care pot provoca probleme de sănătate foarte neplăcute şi mămicii, şi copilului. Exemple de astfel de brânzeturi includ Roquefort, Camembert, Gorgonzola, feta, brie, queso fresco, queso blanco - dacă sunt fabricate din lapte nepasteurizat.

Soluţia: Ar trebui să alegi brânzeturi tari, cum ar fi Swiss sau Cheddar, sau să consumi brânză moale, numai dacă ești 100% sigură că a fost făcută din lapte pasteurizat.

► Citeşte şi 8 alimente pe care ar trebui să le consumi în sarcină

3. Fructe de mare afumate  - Aceste alimente nu sunt sigure atunci când sunt refrigerate, decât dacă au fost fierte la 74 ° C. Ele pot conține bacterii care produc listerioză, o afecțiune periculoasă pentru mamă și pentru copil.

Soluţia: Pentru a preveni listerioza, alege fructe de mare afumate la conservă sau gătite la peste 74 ° C.

4. Prea multă cafeină - Cafeina în exces a fost asociată cu greutatea mică la naștere la copii, cu nașterea prematură și chiar cu avortul spontan, deci este important să nu bei prea multă cafea. O ceașcă de cafea sau de ceai pe zi este însă în siguranţă, dar nu mai mult de 200 mg. Nu trebuie să uităm că ceaiul verde și sucurile conțin și cafeină, așa că nu te lăsa păcălită.

Soluţia: Alege băuturi decofeinizate. În general, apa și sucurile proaspete sunt cele mai bune.

5. Alimentele procesate - Ar trebui să eviți toate alimentele gata preparate, pentru că pot conține bacterii. Printre exemple se numără brânzeturile, carnea din sandviș, mezelurile, carnea tocată.

Soluţia: Dacă dorești totuși să te răsfeți, ar trebui să le gătești la o temperatură de aproximativ 74 ° C.

6. Ceaiuri pe bază de plante și alte suplimente pe bază de plante - Toți considerăm plantele medicinale ca fiind unele dintre cele mai sănătoase alimente pe planetă, şi, deşi acest lucru este valabil în cea mai mare parte, unele dintre ele au fost folosite de secole pentru a pune capăt sarcinilor și, din păcate, încă mai au același efect.

Soluţia:  Înainte să consumi o plantă asigură-te că nu se află pe lista celor interzise. Evită să cumperi amestecuri din plante gata preparate în cafenele, dacă nu ești sigură de ceea ce conțin.

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!