Sari la conținut

7 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească în timpul sarcinii

Sarcina chiar este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei. Cel puțin din punct de vedere emoțional. Însă există și părți mai puțin plăcute, dar firești, provocate de transformările prin care trece corpul tău. Descoperă în articol 7 lucruri care îți pot face sarcina mai ușoară. Garantat!

O sarcină nu presupune doar emoții intense, zâmbete, fotografii cu burtici desenate ori mângăieri tandre din parte viitorului tătic. Nu e totul “lapte și miere” cum bine spune o vorbă din bătrâni… Transformările prin care trece corpul uni femei în timpul sarcinii sunt uluitoare și epuizante în același timp, mai ales din al doilea trimestru de. Probabil că știi deja despre ce vorbesc: dureri de spate, picioare umflate, kilogramele în plus, mișcprile bebelușului care nu te lasă să stai într-o anumită poziție, oboseala, respirația dificilă și lista continuă. Vorbim despre o sarcină care se desfășoară normal, nu de cele în care există și alte probleme medicale.

Cum poți trece peste problemele amintite mai sus? Cu ajutorul unor lucruri și servicii de care nu trebuie să te lipsești. Din contră, folosește-le intens! Iată 7 dintre ele:

1. Pantaloni de gravidă

Cea mai bună investiție pe care o poți face pentru garderoba ta. E drept că nu vrei să cheltui prea mult pe hainele de gravidă, pe care nu le vei purta decât câteva luni, însă pantalonii cu bandă superelastică nu trebuie să-ți lipsească. Pentru că au o croială specială îți vor sta nu doar bine ci vor fi și incredibil de comozi. Poți chiar să-i croiești chiar tu, dintr-o pereche mai veche de blugi. Află aici cum!

2. Elastice de păr

Da, ai citit bine. În timpul sarcinii, nu trebuie să-ți lipsească elasticele de păr. Și nu pentru a te coafa, ci pentru a încăpea mai ușor într-o pereche de pantaloni pe care ai aciziționat-o înainte de sarcină. Asta în cazul în care nu vrei totuși să-ți cumperi un model special pentru gravide.

Vezi în video-ul de mai jos cum te poate ajuta un elastic de păr!

3. Covrigei lângă pat

Un”remediu” împotriva grețurilor matinale despre care mi-au povestit mai multe mămici. Mai ales în primul trimestru de sarcină, covrigeii pot fi de mare ajutor dacă sunt consumați imediat ce te-ai trezit. Așa că ar fi bine să ai un castronel ori o pungă lângă pat cu ceva sărat de ronțăit!

4. O banană înainte de culcare

Multe femei însărcinate, mai ales în al treilea trimestru de sarcină, se plâng de crampe musculare ori de cârcei, cum se mai numesc în popor, care apar în zona membrelor inferioare. Ce poți face în această situație? Mănâncă o banană în fiecare seară, înainte de a merge la culcare. Bogat în potasiu, acest protejează inima, dar menține și presiunea arterială în limite normale. În plus, potasiul te ferește de crampe musculare și de extenuare fizică specifice perioadei.

►Citește și De ce este bine să mănânci banane în timpul sarcinii?

5. Alege un sutien confortabil

Sutienul este de departe cel mai important obiect de lenjerie din dulapul unei femei şi cu atât mai mult din garderoba unei femei însărcinate. O spun specialiştii! Așa că alege un model în care să te simți bine și ține cont că mărmiea sânilor crește în timpul sarcinii. De asemenea, ai mare grijă să potriveşti bretelele sutienului. Trebuie să găseşti un echilibru între confort (bretele nu trebuie să lase urme adânci pe piele), şi susţinere.

6. Centura de susținere

Centura de susţinere este un real ajutor, şi nu doar în ultimele săptămâni de sarcină. Previne apariţia vergeturilor graţie faptului că nu lasa pielea să susţină întreaga greutate a burţii. De asemenea, calmează și previne durerile de spate, pentru că împiedică acea arcuire nepotrivită a coloanei prin „uşurarea” burţii. Centura detensionează muşchii din zona lombară. Calmează durerile de şolduri şi din zona pelviană pentru că ajută ligamentele şi muşchii cu susţinerea uterului în creştere. Previne apariţia edemelor picioarelor dat fiind ca centură scade presiunea exercitată asupra lor.

7. Perna pentru gravide

Nu doar că te ajută să dormi mai ușor, însă o poți folosi și în timpul zilei. Modul în care o femeie se sprijină în sarcină este esenţial. Nu numai pentru a-şi asigura confortul propriu ci şi pentru a evita problemele de sănătate, inclusiv durerile.

►Citește și Perna de dormit pentru gravide. De ce trebuie să ții cont înainte de a o cumpăra

 

Sursa: Mom.me

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!